💥✍️ S-au deschis înscrierile la atelierul de video-jurnalism GoCritic!
2024-09-06 17:59:22
GoCritic!, programul de formare pentru jurnaliști și critici emergenti de film, intră în a doua rundă de parteneriat cu Animation Festival Network (AFN) cu un nou element: un atelier de video-jurnalism care va avea loc în cadrul celei de-a 19-a ediții a Festivalului Internațional de Film de Animație Animest.

„Forma tot mai vibrantă a video-jurnalismului devine din ce în ce mai răspândită în peisajul media și dorim să explorăm și să rafinăm linia dintre jurnalism, critica de film și eseuri video derivate din alte formate audiovizuale care tratează subiecte cinematografice. Scopul nostru este să ajutăm oamenii talentați, care explorează deja acest mod de exprimare, să treacă la următorul nivel profesional și să consolidăm și dezvoltăm abilitățile celor care deja lucrează cu această nișă.”, a spus Vladan Petković, coordonatorul catedrei de studii GoCritic!.

Atelier GoCritic! 2023 (photocredit Claudiu Popescu)
Înscrierile pentru atelier s-au deschis, iar termenul limită pentru aplicații este 20 septembrie. Atelierul va avea loc în perioada 8 – 13 octombrie, la București și se va desfășura în limba engleză. Vor fi selectați 4 participanți care vor participa gratuit la atelier, dar care își vor asigura siguri cazarea în cazul în care nu au domiciliul în București.
Atelierul GoCritic! din cadrul Animest.19 va fi susținut de de Ana Stanić, coordonatoarea departamentului video al Cineuropa, regizor, video-jurnalist și documentarist, care pune un accent puternic atât pe conținutul creativ, cât și pe execuția tehnică. Ea a lucrat în video-jurnalism mai bine de 10 ani, acoperind toate festivalurile de film europene importante.

Păreri?

230 Post Views
0 Comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *