Animest.16: Summer Special ­čî× O edi╚Ťie-capsul─â a festivalului, ├«ntre 1 ╚Öi 5 iunie, la Bucure╚Öti┬á´┐╝´┐╝
2022-05-19 20:06:00

 

Pentru cei mari, dar ╚Öi pentru cei mici, pentru iubitorii de pove╚Öti inspirate din fapte reale, dar ╚Öi pentru fanii anima╚Ťiilor psihedelice, Animest revine, la ├«nceput de var─â, cu o retrospectiv─â a celor mai apreciate filme prezentate la edi╚Ťia din 2021 a festivalului. Animest.16: Summer Special propune bucure╚Ötenilor o ampl─â selec╚Ťie de pove╚Öti pentru ├«ntreaga familie, ateliere pentru copii, titluri premiate ├«n ultimul an la marile festivaluri de film, dar ╚Öi evenimente speciale cu videoclipuri muzicale animate ╚Öi filme dedicate exclusiv publicului adult. Edi╚Ťia-capsul─â Animest se va desf─â╚Öura ├«n perioada 1-5 iunie, ├«n sala Cinematecii Eforie, ├«n gr─âdina Galeriei Kulterra ╚Öi ├«n spa╚Ťiul neconven╚Ťional de la Refugiu Urban.

Biletele au fost puse în vânzare și sunt disponibile de astăzi pe platformaEventbook.

 

Organizat─â ├«n condi╚Ťii speciale, la doar 50% din capacitatea s─âlilor de proiec╚Ťie, edi╚Ťia din 2021 a festivalului, dedicat─â excelen╚Ťei feminine ├«n anima╚Ťie, a reu╚Öit s─â atrag─â mii de spectatori ├«n cinema ╚Öi online, pe platforma de streaming, disponibil─â ├«n ├«ntreaga ╚Ťar─â. Biletele pentru multe dintre proiec╚Ťiile ╚Öi evenimentele speciale s-au epuizat la foarte scurt timp dup─â publicarea programului, s─âlile dovedindu-se ne├«nc─âp─âtoare pentru publicul interesat de nout─â╚Ťile edi╚Ťiei.

Pentru to╚Ťi cei care nu au avut ocazia s─â urm─âreasc─â pe marele ecran cele mai a╚Öteptate filme de anima╚Ťie ale anului, Animest.16: Summer Special propune o retrospectiv─â de 5 zile, cu proiec╚Ťii ├«n cinema ╚Öi ├«n aer liber, dar ╚Öi cu o serie de ateliere de anima╚Ťie dedicate celor mici.

Mama-Goril─â, r. Linda Hamb├Ąck

Filme ╚Öi ateliere de crea╚Ťie pentru copii, pe 1 iunie

├Än mod deloc ├«nt├ómpl─âtor, ziua de 1 iunie este dedicat─â copiilor. Pentru ei Animest a preg─âtit trei proiec╚Ťii de film ╚Öi dou─â ateliere de crea╚Ťie, organizate la Cinemateca Eforie, la Refugiu Urban (str. Ion Brezoianu nr. 23-25) ╚Öi ├«n aer liber, la Kulterra Gallery (Strada ╚śtirbei Vod─â 104-106).

Programul workshop-urilor creative dedicate micilor arti╚Öti va debuta cu un atelier de pictur─â, sus╚Ťinut de la ora 10:00 de artista Natalia Romanciuc, ├«n gr─âdina Galeriei Kulterra, ╚Öi va continua, de la ora 13:00, la Refugiu Urban, cu o serie de ateliere de anima╚Ťie stop-motion, sus╚Ťinute de Damian Groves, unul dintre creatorii faimosului scurtmetraj Opinci, premiat la Festivalul Interna╚Ťional de Film Clermont-Ferrand, ├«n 2020. Biletele de acces la oricare dintre workshop-urile programate la edi╚Ťia de var─â Animest vor include ╚Öi un bilet gratuit la una dintre proiec╚Ťiile zilei de la Cinemateca Eforie.

Where is Anne Frank, r. Ari Folman

Poveștile care ne-au cucerit la Animest.16, înapoi pe marele ecran

Creatoarele din industria filmului de anima╚Ťie, dar ╚Öi personajele feminine care au cucerit marele ecran ├«n ultimii ani, au fost vedetele celei de-a 16-a edi╚Ťii a festivalului. Demersul prin care Animest ├«╚Öi propune s─â promoveze excelen╚Ťa feminin─â din industriile creative va continua ├«n luna iunie, c├ónd spectatorii vor putea (re)vedea c├óteva dintre cele mai puternice pove╚Öti proiectate toamna trecut─â ├«n cinema. Totodat─â, programul edi╚Ťiei de var─â va include pove╚Öti seduc─âtoare pentru ├«ntreaga familie, potrivite serilor petrecute ├«mpreun─â la cinema.

Programul complet al evenimentelor poate fi consultat pe: https://eventbook.ro/festival/animest-16-summer-special 

Erotica: The Night of Erotic Animation vol. 2

Creepy, Animusic & Erotica: The Night of Erotic Animation

Realit─â╚Ťile distopice, personajele stranii, experimentele muzicale animate ╚Öi anima╚Ťiile erotice se ├«ntorc pe marele ecran ├«n primele seri ale acestei veri. Vineri, pe 3 iunie, de la ora 21:45, Creepy Animation Night va deschide por╚Ťile imagina╚Ťiei c─âtre cele mai ├«ntunecate pove╚Öti animate produse ├«n ultimii ani. Selec╚Ťia de scurtmetraje nerecomandate minorilor va putea fi urm─ârit─â la Cinemateca Eforie, acolo unde spectatorii mai pu╚Ťin pudici vor vedea s├ómb─ât─â, de la 21:30, Erotica: The Night of Erotic Animation vol. 2. Programul evenimentului dedicat exclusiv adul╚Ťilor va include 150 de minute de pove╚Öti despre diversitate sexual─â, pasiune, sex, feminism, orgasm, natur─â ╚Öi iubire. Din underground ╚Öi p├ón─â pe primele locuri ├«n topurile muzicale interna╚Ťionale, videoclipurile animate proiectate s├ómb─ât─â, pe 4 iunie, la edi╚Ťia de var─â Animusic Night, vor anima gr─âdina Galeriei Kulterra ÔÇô gazda uneia dintre cele mai populare proiec╚Ťii din programul festivalului.

P─âreri? 

0 Comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published.