Astăzi începe CODRU Festival. Zeci de mii de fani sunt așteptați la Timișoara să îi vadă live pe Calum Scott, Editors, Patrice, Wilkinson și mulți alții
2024-08-30 15:08:59

Start la distracție la CODRU Festival. Evenimentul de la Timișoara își deschide astăzi porțile pentru toți iubitorii de distracție și natură. Între 30 august și 1 septembrie, zeci de mii de fani sunt așteptați în Pădurea Verde de lângă Timișoara să se bucure de muzica unora dintre cei mai îndrăgiți artiști români și internaționali. CALUM SCOTT, EDITORS, FAITHLESS (DJ set), PATRICE, WILKINSON, SUBCARPAȚI, HVNDS, VIȚA DE VIE, VAMA sunt doar câțiva dintre artiștii care vor urca pe scene în cele trei zile de festival. Intitulat și festivalul care plantează, CODRU este singurul eveniment de entertainment ale cărui profituri sunt redirecționate exclusiv către cauze ecologice. În acest context, CODRU Festival a lansat și un video manifesto dedicat protejării pădurilor din România.

 

CODRU, un manifesto dedicat naturii. Fiecare bilet înseamnă un copac plantat

Organizatorii CODRU Festival au decis să sărbătorească ediția de anul acesta cu un video manifesto dedicat protejării mediului. Încă de la înființare, CODRU a făcut din sustenabilitate o misiune pe care o duce mai departe an de an. CODRU este mai mult decât un festival, este un program cultural, un manifest dedicat naturii și artei și se bazează pe 4 piloni importanți: ARTĂ ȘI CULTURĂ, EDUCAȚIE, ENTERTAINMENT și SUSTENABILITATE. Festivalul este dublat de sesiuni de plantare și acțiuni de ecologizare a pădurilor. Fiecare participant la CODRU Festival se alătură implicit și misiunii de responsabilizare și ecologizare pentru că fiecare bilet reprezintă un copac plantat. Până acum s-au plantat peste 45.000 de puieți în Pădurea Bistra și în alte zone din Timiș.

Video-ul manifesto poate fi urmărit aici: https://youtu.be/ZNV4Rx3iAGk

Programul concertelor la CODRU Festival

Festivalul va aduce pe scenele sale zeci de artiști din diverse genuri muzicale. Fiecare scenă va oferi o atmosferă unică, reflectând diversitatea muzicală care dă festivalului un farmec aparte.

Vineri, 30 august, în prima zi de festival sunt așteptați pe scenă artiști precum: Editors, Wilkinson, Subcarpați împreună cu Orchestra Filarmonicii Banatul și DOPE D.O.D., Alternosfera, Puya, Erika Isac și mulți alții. 

31 august, a doua zi de distracție îi aduce în fața fanilor pe Patrice, Faithless (DJ set), Lupii lui Calancea, Vița de Vie, Ioana Milculescu, Ian și Oscar. 

De departe unul dintre cei mai așteptați artiști ai ediției de anul acesta, Calum Scott, va concerta în ultima zi a festivalului, adică duminică, pe 1 septembrie. Este al doilea concert susținut în România anul acesta, după ce acesta a cântat la București în deschiderea concertului lui Ed Sheeran. Calum Scott este renumit pentru interpretările sale pline de emoție, în special pentru hiturile „Dancing on My Own” și „You Are the Reason”, dar și pentru colaborarea sa din 2023, „Where are you now”, alături de Lost Frequencies, care demonstrează încă o dată versatilitatea și calitățile sale muzicale. Tot duminică vor concerta și artiștii români HVNDS, Azteca, Rava, Nane și mulți alții.

Editors, mesaj pentru fanii din România

Trupa Editors este extrem de îndrăgită de publicul din România, dovadă fiind numeroasele concerte pe care trupa le-a susținut până acum în țara noastră. Elliot Williams, membru al trupei Editors a transmis fanilor printr-un mesaj video că abia așteaptă să îi întâlnească pe fani la CODRU.

Mesajul lui Elliot Williams poate fi văzut aici: https://we.tl/t-BtDeM2ifuN

Activități și distracție pentru toate vârstele la CODRU Festival

CODRU Festival aduce comunitatea împreună nu doar prin muzică, ci și prin artă și activități pentru toate vârstele și gusturile. De la ateliere de artă și meșteșuguri în lemn, diverse jocuri pentru copii și adulți, până la zone de relaxare și activități sportive, cum ar fi escaladarea și yoga pentru copiii, festivalul va oferi ceva pentru fiecare participant.

Acestea fiind spuse, vă invit cu drag, apoi vă aștept cu impresii!

266 Post Views
0 Comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *