Bastille a lansat single-ul Revolution
2022-07-29 21:32:16

Bastille a lansat single-ul “Revolution”. La începutul acestui an, Bastille și-a prezentat albumul „Give Me The Future”, un disc care explorează un tărâm futurist, fără restricții si care îmbrățișează un nou val de tehnologie, ce ne permite să ne pierdem în imaginația noastră și să călătorim înapoi și înainte în timp pentru a fi oricine sau a face orice.

Acum, trupa adaugă o nouă ediție la această lansare apreciată de critici, împărtășind o ediție extinsă în trei părți a albumului, intitulată „Give Me The Future + Dreams Of The Past”, care include un alt album de piese noi, colaborări și cover-uri.

„La lansarea acestei versiuni a discului, am vrut să oferim o imagine completă a ceea ce ne-am propus cu acest album și, de asemenea, să explorăm ideea că îți poți alege propria aventură”, spune Dan. „Puteți să vă scufundați în ideile viitorului și a unei lumi electronice, sau puteți cădea înapoi în trecut – departe de tehnologie și în idei de memorie și nostalgie – atât tematic, cât și muzical. Sau poți alege o evadare plină de durere pe ringul de dans.”

Cu albumul original în prima parte, partea a doua continuă unele dintre temele și narațiunea din albumul original, aprofundând în melodii care sunt împrăștiate cu noțiuni de dependență tehnologică, conexiune umană și posibilitățile nelimitate ale vieții online. Partea a treia, între timp, acționează ca o mini-întoarcere la aclamata serie de mixtape „Other People’s Heartache” a trupei, deschizând cele patru piese spre colaborări, cover-uri și creativitate fără concepte.

Noile melodii fac din ce în ce mai clară legătura dintre viitor și trecut, evidențiind capacitatea de a alege să meargă înapoi, precum și înainte, ca în piese mai nostalgice, cum ar fi „Family Ties”, inspirat de Graceland. Scris despre amintirile lui Smith de a vizita răposata lui mătușă în Africa de Sud, căldura și melancolia piesei oferă o contrapartidă strălucirii de obicei futuriste a călătoriei în timp.

„Revolution” a fost întotdeauna una dintre melodiile de bază pentru „Give Me The Future” și s-a inspirat din producția lui Quincy Jones și „Can’t Feel My Face” de la The Weeknd. „Refrenul este despre intimitatea conexiunii umane în contextul unor imagini științifico-fantastice, centrate pe spațiu. Dar este vorba și despre ideea acelor oameni uimitor de gânditori care își petrec viața încercând să schimbe lumea într-un mod pozitiv”, explică Dan. „Sunt total uluit de astfel de oameni – dacă ești unul dintre ei, cum ar fi un inventator, activist sau om de știință, trebuie să ai capacitatea de a-ți imagina o versiune a viitorului care este mai bună decât cea care există în prezent și apoi aveți acea energie pentru a lucra cu adevărat pentru a face acest lucru să se întâmple. Alături de toate celelalte lucruri pe care ți le oferă viața. Așadar, am vrut să fac un semn din cap către acești oameni și ideea că înainte de a se întâmpla ceva mare, majoritatea dintre ei vor fi avut aceste mici revoluții în minte, o schimbare de perspectivă care duce la ceva mai mare.”
În secțiunea “Other People’s Heartache” a albumului – Bastille aduce acea energie la viață prin colaborări; “Run Into Trouble” cu Alok, „Eight Hours” cu Tyde, un cover al clasicului Bruce Springsteen „Dancing In The Dark” și melodii noi fără limite, inclusiv irezistibilul „Remind Me” și balada melancolică „Running Away”.

Ultima melodie de pe disc este minunatul eteric, „Hope For The Future”, o melodie care sugerează unde ar putea merge trupa în mod sonor. Scris pentru coloana sonoră a documentarului produs de Leonardo DiCaprio „From Devil’s Breath” – un scurtmetraj despre incendii de pădure, schimbări climatice și plantarea de copaci. Se concentrează pe o melodie de chitară acustică și vocea stratificată a lui Smith. „Mă gândeam la Sufjan Stevens și Bon Iver și toți artiștii acustici care reușesc să scrie o muzică atât orchestrală, cât și flotantă, dar și bazată pe o anumită tentă”, spune el. “A fost foarte în contradicție cu toate sintetizatoarele, tobe și instrumentele electronice și producția pe care o folosim pentru „Give Me The Future”, dar mă simt foarte mândru de asta.”

Cel de-al patrulea album al lor, magistralul „Give Me The Future”, a fost salutat de mulți critici drept cea mai bună lansare de până acum. De la lansarea discului, Bastille a creat o experiență captivantă la concertele lor sold out, dând viață temelor albumului în arene din Marea Britanie și într-un turneu prin America de Nord.

Păreri?

0 Comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *