BLACKPINK a lansat albumul BORN PINK
2022-09-16 14:15:51

Astăzi, 16 septembrie, proiect muzical fenomen BLACKPINK își dezvăluie cel de-al doilea album – „BORN PINK”, alături de YG Entertainment / Interscope Records. Albumul este însoțit de un videoclip pentru noul single – „Shut Down”.
Pe 15 octombrie, grupul de fete pornește într-un turneu mondial care aterizează pe patru continente.

“BORN PINK” a fost în topuri cu single-ul „Pink Venom”, care a inregistrat numeroase recorduri – a ajuns pe primul loc în Billboard Global 200 și a debutat pe locul 1 în topul Spotify, strângând 7,9 milioane de streamuri în primele 24 de ore. Videoclipul muzical oficial al piesei a cucerit și YouTube, strângând 90,4 milioane de vizualizări în primele 24 de ore. Acesta este cel mai mare debut al lui JISOO, JENNIE, ROSÉ și LISA de până acum, cea mai mare lansare a unui grup sau a unei artiste solo din acest deceniu și al treilea cel mai mare debut in primele 24 de ore din toate timpurile.

BLACKPINK își va începe turneul mondial, la care se preconizează că vor participa mai mult de 1.5 milioane de persoane, la KSPO DOME din Parcul Olimpic din Seul, pe 15 octombrie. Grupul va vizita apoi Statele Unite, Arabia Saudită și Singapore, printre altele, înainte de aterizarea în Noua Zeelandă pe 21 iunie 2023.

BORN PINK TRACKLIST:
1. Pink Venom
2. Shut Down
3. Typa Girl
4. Yeah Yeah Yeah
5. Hard to Love
6. The Happiest Girl
7. Tally
8. Ready for Love

Unul dintre cele mai de succes grupuri K-pop din istoria muzicii, BLACKPINK a redefinit peisajul pop global de când a apărut pentru prima dată pe scenă în 2016. Pe lângă faptul că se mândrește cu canalul de YouTube cu cei mai multi abonati din industria muzicala, cvartetul sud-coreean a realizat astfel de repere care sfidează granițele, cum ar fi primul grup de fete K-pop care a cântat vreodată la Coachella (cel mai mare festival de muzică din S.U.A.).
Compus din JISOO, JENNIE, ROSÉ și LISA — vocaliste, dansatoare și fashion icons, extrem de carismatice, BLACKPINK și-a început ascensiunea fulgerătoare cu debutul în 2016.
La scurt timp după ce a semnat cu Interscope Records printr-un parteneriat global cu YG Entertainment, grupul și-a făcut debutul complet cu albumul THE ALBUM din 2020. ALBUMUL a ajuns pe locul 2 în Billboard 200 și a obținut trei single-uri în Billboard Hot 100: „How You Like That” (single-ul iconic care a doborât mai multe recorduri pe YouTube, inclusiv cel mai rapid videoclip care a depășit 150 de milioane de vizualizări), „Ice Cream” (o colaborare cu Selena Gomez care a doborât recordul pentru cea mai bine pozitionata piesa in Billboard Hot 100 al unei trupe K-pop și „Lovesick Girls” (o piesă care s-a vândut în peste 1,4 milioane de copii în întreaga lume, făcând din BLACKPINK primul grup de fete K-pop care vinde peste un milion de unități).

De-a lungul anilor, BLACKPINK a câștigat, de asemenea, o serie de premii majore (inclusiv un MTV Video Music Award pentru Song of the Summer, precum și trei E! People’s Choice Awards), a colaborat cu superstaruri precum Dua Lipa și Lady Gaga, a cantat la „The Tonight Show”, și a jucat în BLACKPINK: Light Up the Sky (un film din 2020 salutat de New York Times drept un „documentar îndrăzneț care subliniază individualitatea fiecărui membru”).

Păreri?

0 Comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *