Campioni în fotolii rulante premiați la Chișinău
2022-11-01 12:14:29

În perioada 13-16 octombrie s-au oferit medalii şi diplome de onoare pentru zeci de participanți la o competiţie internaţională de excepție, organizată la Chişinău, capitala Republicii Moldova.

Dizabilitatea nu împiedică pe nimeni din a-și urma visul de a deveni un campion, iar cei prezenți aici ne-au prezentat modul lor de a trăi și a crede că nimic nu e imposibil, dacă au încredere în propriile forțe, ambiție și perseverență.

Potrivit reprezentanţilor Asociaţiei Invalizilor din Republica Moldova, ediţia din acest an a fost organizată pentru solidaritate cu poporul ucrainean, având în vedere situația critică.

„După Semimaratonul Craiovei, unde am participat cu mare drag, m-am dus și la competiția de la Chișinău, într-o țară care nu poate să renunțe la persoanele cu dizabilități și organizatorii au luptat să aducă persoane România și chiar și din Ucraina. Eu, Lupașcu Leonard, am avut trei persoane în grupa mea, alături de care m-am simțit ca la o competiție foarte strânsă, cu toate că eu nu am fost pentru a câștiga, ci pentru a cunoaște oameni frumoși noi. Mult respect pentru cei din Ucraina care au luptat pentru un loc pe podium.”, a declarat unul dintre participanți, care și-a pierdut ambele picioare în 2001, în urma unui accident feroviar.

Sportivii au participat la şapte probe, printre care tenis de masă și șah, iar la final, aceștia au primit cupe, medalii şi diplome de onoare. Evenimentul a fost organizat cu sprijinul Înaltului Comisariat al Națiunilor Unite pentru Refugiați și al autorităţilor publice locale şi centrale.

 

0 Comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *