Cine sunt eu să mă opun? - noua piesă de la byron, despre meditație și existențialism
2023-09-24 20:19:24

byron, una dintre cele mai cunoscute trupe de rock alternativ din România, lansează azi un nou single de pe următorul album de studio „efemeride”. Cu versuri profunde, noua piesă byron –  ‘Cine sunt eu să mă opun?’ – explorează tema meditației și a acceptării. Începând cu 5 octombrie byron pleacă în turneul național de promovare al noului album, iar pe 18 noiembrie cântă la Arenele Romane din București.

„Cine sunt eu să mă opun? “ se poate asculta pe toate platformele de streaming, iar videoclipul oficial al piesei este disponibil pe canalul de YouTube al trupei.

Dan Byron, solistul trupei și compozitorul piesei, a declarat că „“Cine sunt eu să mă opun?” este încercarea mea de a descrie experiența meditației printr-un cântec. Contrar percepției generale, meditația nu implică un calm absolut, ci este o confruntare interioară continuă cu prezentul, trecutul și viitorul. Este un exercițiu de a fi atent și de a accepta că, oricât am vrea să credem că ne controlăm viața și că am înțeles niște lucruri, existența noastră rămâne un miracol misterios și incontrolabil, în fața căruia nu putem rezista.’

Piesa deschide albumul ‘efemeride‘ ce urmează să fie lansat oficial, pe toate rețelele de streaming,  pe 6 octombrie. Albumul este o colecție de conversații pe care nu le purtăm, o privire directă în ochii omului din oglindă. Pe parcursul celor 10 piese, byron poartă ascultătorii într-o călătorie prin universul complex al gândurilor și trăirilor de zi cu zi, al anxietăților și întrebărilor existențiale, toate împletite subtil cu un fir de speranță și unul de distors.

‘efemeride’ va beneficia de un turneu național de promovare și va fi disponibil atât în format digital cât și în format fizic, pe suport de CD și vinil. 

Turneul de lansare va cuprinde următoarele concerte, alte date urmând să fie adaugate în scurt timp:

  • 5 octombrie – Legend Pub – Iași
  • 6 octombrie – Valhalla Pub – Bacău
  • 7 octombrie – Art Rock – Suceava
  • 8 octombrie – The Library Pub – Piatra Neamț
  • 13 octombrie – Form Space – Cluj
  • 14 octombrie – Log Out- Baia Mare
  • 27 octombrie – Time to Rock – Timișoara
  • 28 octombrie – Klandestin Pub – Drobeta Turnu Severin
  • 2 noiembrie – Rockstadt – Brașov
  • 3 noiembrie – Soho Music Hall – Bistrița
  • 4 noiembrie – Oldies Pub – Sibiu
  • 10 noiembrie  – Club Touche – Băicoi
  • 18 noiembrie – Arenele Romane – București
  • 25 noiembrie – Daily Pub – Galați

Biletele pentru concerte sunt disponibile pe iabilet: https://byron.iabilet.ro/.

Despre byron

byron cântă rock cu influențe diverse, s-au înființat în 2006 și au lansat de atunci 7 albume de studio și trei DVD-uri live. Sunt obișnuiți să cânte atât pe scene mari de festival în fața a mii de spectatori, cât și wireless, neamplificat, pentru o mână de oameni. Au filmat un concert în Salina Turda (la 100 de metri adâncime) pentru că era o provocare de neratat și au compus coloana sonoră pentru un serial original HBO România. Din când în când fac concerte de improvizație 100% (seria Impromptu) și în decembrie 2014 au filmat la Teatrul Național din Cluj concertul „Electric Marching Band” cu o fanfară militară și un cor de elevi, a cărui lansare pe DVD a fost susținută printr-un scurt turneu de proiecții în cinematografe. Apoi a urmat albumul „Eternal Return”, care a fost înregistrat în High Resolution la Dublin în celebrele studiouri Windmill Lane și masterizat la Londra la Abbey Road.

Păreri?

0 Comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *