COMA a lansat Naufragii, al cincilea single de pe Acordul părinților, material care va apărea pe 7 aprilie 2023
2023-03-17 21:01:24

Coma lansează melodia “Naufragii”, în colaborare cu Maru, piesă care se va regăsi pe următorul material discografic, “Acordul părinţilor”, programat pentru 7 aprilie 2023.

Pentru Naufragii, a cincea piesă de pe Acordul Părinților, am “navigat” și mai departe decât până acum, în dorința de a ii găsi o “haină” care să îi pună și mai mult în valoare suma de trăiri pe care le oferea încă din stadiul de schiță. Și, mai întâi de toate, ne-am îndreptat spre Maru, pe care o știm de mult și pe care am apreciat-o întotdeauna. Ne doream sa colaborăm și ne-am bucurat foarte tare când a acceptat sa fim împreună pe Naufragii. Dar, mai mult de-atât, ne-a bucurat rezultatul. Naufragii este un cântec cu multă emoție. Plutiți cu el!” –  declară COMA. 

“Acordul părinților” este colecție de melodii rezultată în urma unui experiment desfășurat în timpul pandemiei, când membri formației au lucrat individual. Pe “Acordul părinților”, piesele sunt gândite în tandem, opunând diferite teme ale trăirilor noastre interioare ascunse sau uitate ca într-o balanță, în speranța unei confruntări care să ducă la echilibru.

“AURORA” a fost primul cântec de pe “Acordul părinților”. El poartă numele zeiței romane a dimineții pentru că mesajul său este strâns legat de puterea pe care o poate avea acest moment al zilei asupra omului, asupra ta – acea putere de a te face, pierzându-te în razele ei, să ai curaj să pornești spre dorințele tale cele mai abandonate, să le scoți la iveală și să le permiți să explodeze.
“NYX” a fost a doua melodie lansată de COMA de pe următorul material, care a sosit ca o promisiune către “sine”. Noaptea (Nyx), de pe poziţia de “sfetnic cel bun”, ajută la limpezirea gândurilor, iar floarea de Nu-mă-uita, prin proiectarea semnificaţiei asupra propriei persoane, stabileşte condiţiile funcţionării acestei promisiuni.
“IZA” a fost al treilea single de pe “Acordul parintilor” și poartă numele unei prietene a formației care, cu o înregistrare a interpretării la pian, în maniera proprie, a unei piese COMA, a adus inspirație și liniște  Tema muzicală este construită din sample-uri inspirate din acea înregistrare, iar versurile merg pe aceeași linie a introspecției, gravitând în jurul ideii de împăcare. CALISTA, a patra melodie, vorbește despre toate părțile noastre conflictuale la care nu dorim să renunțăm, dar și despre urmările posibile la care nimeni nu se mai gândește.

COMA înseamnă:  
Cătălin Chelemen – Voce
Dan Costea – Voce, Chitară
Răzvan Rădulescu (DJ Hefe) – Clape (Scratches/ Samples)
Sorin Petrescu – Chitară Bass
Răzvan Albu – Tobe
Matei Tibacu-Blendea – Chitară

Păreri?

0 Comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *