Controversata poveste a trupei Phoenix, spusă chiar de membrii săi, va putea fi văzută de vineri în cinematografe în PHOENIX. HAR/JAR
2023-01-17 17:56:08

Începând de vineri spectatorii din București, Bacău, Bistrița, Botoșani, Buzău, Cluj, Oradea, Pitești, Satu Mare, Sibiu, Sinaia și Târgu Mureș vor putea vedea pe marile ecrane controversata poveste a trupei Phoenix, spusă chiar de membrii acesteia, în filmul documentar Phoenix. Har/Jar produs de Televiziunea Română prin Casa de Producție TVR și regizat de Cornel Mihalache. Filmul este distribuit de Cineplexx Romania și urmează să fie programat în săptămânile ce urmează și în alte orașe din țară.

Premiera de gală a filmului a avut loc la Cineplexx Băneasa unde peste 500 de spectatori au văzut luni seară filmul, în premieră, în prezența echipei și a unor personalități din media, muzică și film.

Phoenix. Har/Jar reunește membrii formației din perioada de dinaintea plecării din 1977 și punctează momentele importante din cronologia tumultuoasă a trupei, de la primele apariții din 1962 sub numele de „Sfinții”, până în prezent, povestind, în premieră, întâmplările prin care au trecut în țară, relația cu Securitatea, momentele în care au hotărât să fugă din România și cum au reușit s-o facă, dar și viața pe care au dus-o peste hotare înainte și după Revoluția din ’89.

Înainte de premiera filmului în cinematografe a fost lansat și volumul Phoenix. Har/Jar a cărui tiraj a fost epuizat în primele zile de la punerea în vânzare. O nouă ediție revizuită, de data acesta cu o copertă cartonată, este acum disponibilă tot la Editura Integral. În ea se regăsesc transcrierile complete ale interviurilor realizate de Cornel Mihalache și Claudia Nedelcu Duca (producătorul filmului) în pregătirea documentarului, alături de inserturi grafice din Arhivele Securității, deținute de C.N.S.A.S..

Phoenix. Har/Jar este un documentar al Casei de Producţie TVR după un scenariu semnat de Cornel Mihalache și Claudia Nedelcu Duca. Montajul filmului îi aparține Roxanei Elekes, regia lui Cornel Mihalache, iar Claudia Nedelcu Duca este producător.

Filmul este primul proiect al Televiziunii Naționale care beneficiază de o distribuție în cinematografe la nivel național. În februarie documentarul își va începe traseul internațional cu o proiecție specială ce va avea loc în Italia, la Veneția.

Păreri?

0 Comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *