Daddy Yankee a lansat albumul Legendaddy prin care se retrage din industria muzicala
2022-03-27 19:56:00

Daddy Yankee a anuntat doua proiecte prin care isi ia „la revedere” de la fanii sai si de la toata industria muzicala.
„Legendaddy”, albumul, si „La Ultima Vuelta (The Last Round)”, turneul, sunt ultimele doua aparitii ale legendarului artist din America Latina.
Duminică seara, artistul a postat un mesaj emotionant adresat fanilor săi pe www.daddyyankee.com, anunțând retragerea sa din industria muzicală.

Turneul „La Ultima Vuelta” va incepe in Portland, Oregon, pe 10 august 2022 si va include in cele cinci luni zeci de orase din America de Nord si America de Sud.

Daddy Yankee a spus: „Astăzi, 20 martie 2022, îmi anunț retragerea din muzică oferind cea mai bună producție și cel mai bun turneu al meu. Îmi voi lua rămas bun sărbătorind acești 32 de ani de experiență cu acest nou album – „Legendaddy”. O să vă ofer toate stilurile care m-au definit, într-un singur album“.

„Legendaddy” este primul album lansat in ultimii 10 ani de catre Daddy Yankee.

Daddy Yankee este cunoscut drept „Regele Reggaetonului” atât de criticii muzicali, cât și de fani. El este adesea citat ca o influență de către alți interpreți urbani latini. În 2004, a lansat single-ul său internațional „Gasolina”, căruia i se atribuie introducerea Reggaetonului în publicul din întreaga lume și a făcut din genul muzical un fenomen global. De atunci, a vândut aproximativ 30 de milioane de discuri, făcându-l unul dintre cei mai bine vânduți artiști de muzică latină. Albumul lui Daddy Yankee, Barrio Fino, a făcut istorie când a devenit cel mai bine vândut album de muzică latină al deceniului 2000-2009. În 2017, Daddy Yankee, în colaborare cu cântărețul pop latin Luis Fonsi, a lansat single-ul de succes „Despacito”. A devenit prima melodie în limba spaniolă care a ajuns pe primul loc în Billboard Hot 100 din 1996. Videoclipul pentru „Despacito” de pe YouTube a devenit cel mai vizionat videoclip de pe platformă și cel mai bine vândut single al deceniului 2010-2019. Succesul său l-a determinat pe Daddy Yankee să devină cel mai ascultat artist la nivel mondial pe serviciul de streaming Spotify în iunie 2017. În 2019, single-ul său „Con Calma” Ft. Snow a devenit cântecului latin din 2019 și a intrat in Top 10 cel mai ascultat cântec la nivel global. A devenit cel mai vizionat videoclip, pe locul 1 pe YouTube, generând peste 2,4 miliarde de vizualizări. Daddy Yankee a câștigat 110 premii și peste 300 de nominalizări. El a fost numit unul dintre „Cei mai influenți hispanici”, de către Time Magazine și CNN Network. În decembrie, Daddy Yankee a început sezonul de sărbători oferind un o nouă experiență pentru fanii săi din întreaga lume prin lansarea „DY2K20″, o versiune digitală a celor 12 emisiuni sold-out de neuitat ale sale „Con Calma Pal’Choli”.

LEGENDADDY ALBUM TRACKLIST
1) Legendaddy
2) Campeon
3) Remix
4) Pasatiempo
5) Rumbaton
6) X Ultima Vez
7) Para Siempre
8) Uno Quitao Y Otro Puesto
9) Truquito (Skit)
10) El Abusador Del Abusador
11) Enchuletiao
12) Agua
13) Zona Del Perreo
14) Hot
15) La Ola
16) Bombon
17) El Rey De Lo Imperfecto
18) Impares
19) Bloke

Păreri?

0 Comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *