Dream team-ul Matteo și Andrei Bănuță lansează “A Mea”
2024-04-04 20:24:25

“A Mea”, noua piesă lansată de Matteo în colaborare cu Andrei Bănuță, celebrează iubirea în cea mai pură formă a sa. Este o melodie vibrantă, menită să aducă starea de bine fiecărui ascultător, în anticiparea verii. Încă de la primele acorduri, este conturată o atmosferă plină de energie, versurile transmițând profunzimea sentimentelor trăite.

 

Videoclipul are o tentă ludică, evidențiată în fiecare cadru de Quba, regizorul clipului. Printre manechine, mingiuțe și ursuleți, protagoniștilor Matteo și Andrei Bănuță li se alătură o prezență inedită, fiica lui Matteo, Mia, cea care a fost sursă de inspirație pentru acest cântec. De asemenea, acrobata Julia Petreanu completează tabloul eclectic creat.

“«A mea» e o piesă cu o semnificație specială pentru mine, poate cea mai specială de până acum, ea gravitând în jurul celei mai importante ființe din viața mea, fetița mea, Mia. Momentul în care ea a apărut în viețile noastre, parcă totul s-a schimbat în cel mai minunat mod posibil, de aceea mi-am dorit să imortalizăm această perioadă. N-aș vrea, totuși, ca oamenii să considere că este o piesă personală, dedicată doar ei, pentru că este o piesă dedicată iubirii, iar în acest sentiment cu siguranță ne regăsim cu toții.”, spune Matteo.

“Cred că piesa poate avea valențe diferite pentru fiecare, cel puțin eu așa am perceput-o încă de la început, nu consider că trebuie să fie doar despre dragostea din relația tată-fiică a lui Matteo și a Miei, ci despre dragoste în toate ipostazele ei, astfel încât să se regăsească cât mai mulți ascultători.”, a declarat Andrei Bănuță.

Matteo, artist renumit atât în țară, cât și peste hotare, scoate hit după hit de mai bine de 20 de ani. Piesa cu care a debutat în 2006, “Depărtare”, este acum un evergreen lansat alături de diva muzicii românești, Loredana. De-a lungul anilor, cariera sa a avut o traiectorie ascendentă, single-urile precum “Push It” feat. Stella (2012), “Amândoi” (2013), “Panama” (2013), “Andale” (2014), “Gândesc cu voce tare” (2015), “Bună, Mărie!” feat. Uddi (2017), “Allegro Ventigo” feat. Dan Bălan (2018), “Copacul” feat. Theo Rose (2021), “Când ne vom revedea” feat. Keed & Jean Gavril (2023), l-au clasat constant în topurile celor mai importante posturi de radio din țară. Sound-ul său distinctiv l-a deosebit în rândul ascultătorilor, piesele sale fiind nelipsite din playlist-urile tuturor.

Single-ul său, “Panama”, stârnește atenția ascultătorilor din jurul lumii încă de acum 9 ani, adunând peste 225M de ascultări pe toate platformele, piesa devenind virală într-un nou teritoriu în fiecare an. Este recunoscut de fani în China, Vietnam, India, Cambodgia, Indonezia, Thailanda, Japonia și Laos, aceștia creând trend-uri pe TikTok, dar și dansuri și flash mob-uri, printre altele.

Andrei Bănuță este unul dintre cei mai apreciați artiști ai generației sale, fiecare cântec lansat consolidându-i locul în topul preferințelor ascultătorilor. Deși acesta și-a descoperit dragostea pentru muzică încă din copilărie, participarea deopotrivă la cursuri de canto și concursuri, precum și experiențele prin care a trecut și colaborarea cu Mattman Music, au contribuit la conturarea personalității sale muzicale, transpusă în creațiile lui prin elemente R&B și soul, îmbinate cu accente pop. Un artist al contrastelor, nu se sfiește să alterneze versurile profunde și pline de semnificație pe care le compune cu melodiile vibrante și vesele.

În 2023, colaborarea sa de succes cu Andra, “Nu m-am gândit la despărțire”, a stat timp de 19 săptămâni în Top 10 Media Forest, ajungând chiar pe locul 1. Mai recent, Andrei a colaborat cu DOMINO, lansând “Afară plouă”, care este prezentă de 8 săptămâni în Top 10 cele mai ascultate piese la radio, atingând poziția a 5-a. Pe lângă cariera muzicală, Andrei este protagonist în serialul “Groapa”, demonstrându-și versatilitatea și talentul ca actor.

Păreri?

0 Comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *