Eugenia Nicolae lansează videoclipul piesei cu care participă la Selecția Națională Eurovision: Doina!
2022-01-20 20:56:00

Eugenia Nicolae a început anul în forță, calificându-se la Selecția Națională Eurovision 2022 cu piesa „Doina”, compusă de către artistă alături de Liviu Tănăsoiu, Anatolie Cazanoi și Cezar Cazanoi. Acum lansează și videoclipul piesei, inspirat din estetica și tradițiile românești. Protagonistul clipului este Aris, tânăr dansator care la doar 11 ani a cucerit întreaga țară în finala emisiunii Românii au talent. În clipul piesei „Doina”, tânărul pornește o călătorie prin care descoperă elemente interesante ale culturii noastre populare.

„Din punctul meu de vedere “Doina” este piesa românilor. Este îmbinarea perfectă a etosului românesc, a culturii și muzicii tradiționale. În același timp am vrut să punem toate elementele populare într-un cadru actual, combinând ritmuri fresh și influențe din muzica pop și rap. „Doina” este o antiteză, vorbește despre un cântec lent, melodios și încărcat de dor în timp ce se aude ritmul energic, tribal. Cred că poporul nostru este ghidat de 2 mari stări: dorul și voia bună. Odată cu această piesă am legat din nou o colaborare cu Frații Cazanoi, cu care fac o echipă fantastică. Piesa este produsă în studioul Bad Sheep Entertainment de către Liviu Tănăsoiu cu care colaborez deja de ceva vreme. Ne-am hotărât să înscriem piesa și în Selecția Națională Eurovision. Noi credem că este piesa potrivită pentru a reprezenta țara noastră: este în limba română, prezintă muzica românilor, vorbește despre doină – cuvânt inclus în patrimoniul UNESCO, are un ritm plin de energie și foarte ofertant pentru punerea în scenă a show-ului. Reacțiile publicului sunt foarte bune până acum și sperăm să vă placă și videoclipul piesei.” Eugenia Nicolae

Artista spune că a trăit câteva premiere la filmarea videoclipului: a călărit pentru prima dată, a filmat la -5 grade Celsius și i-a avut alături pe părinții si sora ei. La filmările videoclipului s-au alăturat și copiii cu care Eugenia lucrează și a căror voce se aude pe refrenul piesei. Copiii apar costumați în călușari, alături de Urșii de la Comănești, ghidați cu mare pricepere și dragoste de o familie frumoasă care păstrează nealterat dansul păgân al urșilor. Videoclipul piesei este regizat și produs de către Liviu Tănăsoiu.

Eugenia Nicolae a ajuns cunoscută publicului datorită felului creativ prin care îmbină folclorul cu muzica pop. Vocea sa inconfundabilă, care transmite emoție este dublată de talentul pentru compoziție. Artist complex, Eugenia este cea care își compune propriile piese. Anul trecut a lansat 6 piese, dintre care menționăm „Inima n-o mai răbda”, piesă cu care a cucerit inimile oamenilor și piesa „Lie”, alături de Puya. Artista trăiește și respiră muzică, iar pentru anul acesta a pregătit o mulțime de piese noi compuse și interpretate de ea.

Păreri?

0 Comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *