Expertii din industria muzicala din Romania sustin o serie de workshopuri la Iasi
2021-06-01 15:10:45

Pe 5 iunie, in cadrul Romanian Creative Week, va avea loc prima editie a INDIERO ON TOUR, o initiativa a Asociatiei Indiero a producatorilor si editorilor de muzica independenti din Romania. Doritorii sunt invitati intre 11:00 si 15:00, in Sala Voievozilor din Palatul Culturii, unde o serie de profesionisti in domeniu vor sustine o sesiune de workshop-uri. Evenimentul se adreseaza artistilor, producatorilor muzicali, studiourilor de inregistrari, label-urilor independente din Iasi si imprejurimi. Participarea este gratuita.

Bogdan Maxim si Dan Muraru, doi dintre fondatorii Roton Music, alaturi de Florin Luchian – Lector Universitar Doctor la Facultatea de Interpretare, Compoziție și Studii Muzicale Teoretice din Universitatea de Arte „George Enescu” Iasi, Anca Lupes – fondator al conferintei Mastering The Music Business si Mihai Lupu – Digital Project Manager la Roton Music, vor impartasi din experienta lor tinerilor artisti si producatori muzicali din Iasi, in cadrul evenimentului Romanian Creative Week.

Iata care va fi programul workshop-urilor:

11:00 – 12:00 – Florin Luchian – Va sustine workshop-ul “Marketing online, platforme de streaming, agregatori digitali”. In cadrul acestui panel, participantii vor invata cum sa aleaga cea mai buna strategie de marketing online, care sunt platformele care se potrivesc cel mai bine cu aceasta si cum sa utilizeze cat mai eficient toate facilitatile acestora.

12:00 – 13:00 – Bogdan Maxim – Va povesti publicului “Care sunt cele mai relevante surse de venit pentru producatorii de muzica inregistrata”: importanta societatilor de gestiune colectiva, cum intervin aceste societati in colectarea drepturilor din online.

13:00 – 13: 15 – Pauza

13:15 – 14:15- Dan Muraru in dialog cu Anca Lupes – Cei doi invitati vor discuta despre “Exportul de muzica: cum sa faci un artist cunoscut peste granite”. Participantii vor afla care sunt caracteristicile artistului potrivite pentru a-l lansa la nivel international si cum se stabilesc teritoriile pentru a lansa un anumit artist.

14:15 – 15:00- Mihai Lupu in dialog cu Anca Lupes – Acestia vor aborda diferite studii de caz din experienta lui Mihai Lupu – Digital Project Manager la una dintre cele mai mari case de discuri din Romania si vor vorbi despre importanta domeniului digital in viata unui artist.

Workshop-urile ii vor ajuta pe participanti sa isi formeze o imagine mai clara asupra industriei muzicale si sa descopere care sunt pasii principali pentru dezvoltarea lor profesionala.

Acestea fiind spuse, vă invit cu drag, apoi vă aștept cu impresii!

0 Comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *