Filmul romanesc Not Guilty pleaca la Cannes
2017-05-11 16:09:13

Emotii mari pentru echipa filmului de scurt metraj Not Guilty. In perioada 21- 28 mai la Short Film Corner, Cannes 2017, va avea loc proiectia oficiala a filmului romanesc in cadrul cunoscutului festival.

Pelicula Not Guilty a primit deja recentii pozitive la premiera de la Bucuresti, iar echipa formata din producatorul filmului Bogdan Alexe si regizorul Irina Octavia Andronic asteapta cu nerabdare proiectia care va avea loc pe 26 mai la sala Palais G, Cannes.

„Pentru mine, festivalul Cannes inseamna un inceput de drum si o oportunitate de a cunoaste persoane din industrie din toate colturile lumii. E o oportunitate de a deschide o noua portita pentru industria noastra de film, si de a schimba opinia formata despre filmul ‘traditional romanesc'”, spune tanara regizoare Irina Octavia Andronic.

„Este un privilegiu sa particip pentru a doua oara in cariera mea la Festivalul International de Film de la Cannes, deoarece imi doresc sa aduc in fata dumneavoastra pasiunea pentru ceea ce imi place sa fac respectiv, productia de film si sustinerea permanenta a noii generatii de cinefili romani. “, declara Bogdan Alexe, producatorul filmului.

Irina Octavia Andronic (17 ani ) este eleva la un colegiu de arta din Londra, deja admisa la Universitatea Met Film School. De cativa ani, pasiunea sa pentru film s-a concretizat intr-un CV artistic de invidiat. A detinut roluri principale in doua dintre cele trei lung-metraje produse de Studioul Experimental TABARA DE FILM, in care a dat replica unor actori reputați, de talia Mayei Morgenstern. Preocuparea sa pentru regie a făcut să se alature echipei de realizatori condusa de Bogdan Alexe, care a produs ultimul film al studioului – „La limită” – distins cu Marele Premiu la Festivalul Internațional PROPATRIA, care a avut loc in aceasta toamna la Roma. La acelasi eveniment, pelicula „NOT GUILTY”, un thriller regizat de Irina Octavia Andronic si produs de Bogdan Alexe, a fost prezentat in premiera absoluta, fiind distins cu unul dintre cele patru Premii de Excelenta ale festivalului. Filmul a mai obtinut si primul loc in competitia nationala de arte ISA (Independent Schools Association). In distributia filmului figureaza nume de artisti consacrati: Marius Bodochi, Dan Tomescu, Bogdan Mihai Brumă, Nicolas Catianis Jr, Dan Profir, Ioana Vivisenco, Filip Popa, Ștefan Mihai, Alexandru Rusu.

Asadar, acestea fiind spuse, va astept cu impresiile voastre. Enjoy!

0 Comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *