Freya Ridings a lansat single-ul Weekends
2023-01-13 18:44:35

Freya Ridings a lansat single-ul “Weekends”. Apariția fulgerătoare a lui Freya Ridings cu „Lost Without You” și albumul ei de debut omonim au făcut-o una dintre poveștile surpriză de succes internațional din ultimii ani. Single-ul a făcut-o pe Freya prima artistă care a avut un hit în Top 10 auto-scris, de la lansarea inițială a lui Kate Bush din „Running Up That Hill” în 1985 și, în acest proces, și-a creat albumul de debut pentru un succes global imens: locul #3 în topul Regatului Unit, peste un miliard de stream-uri și 47 de certificări de platină și aur.

Freya revine acum cu lansarea, pe 5 mai 2023, a celui de-al doilea album al ei, „Blood Orange”. Discul este lansat alături de single-ul său principal, „Weekends”.

Procesul de scriere a „Blood Orange” a fost unul de incertitudine. Planurile de a începe cu sesiunile din Los Angeles au fost abandonate din cauza lockdown-ului, acele circumstanțe s-au înrăutățit cu atât mai mult prin trecerea printr-o despărțire, în același timp. Așa că, în timp ce realizările ei anterioare și o nouă aventură proaspătă în LA ar fi trebuit să o pună pe Freya la un nivel ridicat, în schimb, ea a fost cu inima zdrobită și a revenit în dormitorul copilăriei.
Neavând altceva de făcut, Freya a săpat în adâncurile emoțiilor ei pentru a scrie un set plin de melodii noi – multe dintre ele au devenit instantaneu favoritele fanilor, când au fost lansate în timpul unor spectacole discrete transmise live, din camera sa. În cele din urmă, lockdown-ul și despărțirile s-au redus la amintiri nedorite, iar reaprinderea unei flăcări vechi a oferit scânteia finală pentru a oferi „Blood Orange”, un antidot înălțător pentru a contrasta tristețea care a inspirat-o prima dată.

Freya spune: „Este un album format din două jumătăți, 18 luni în care am fost, cu adevărat, zdrobită și singură și apoi 18 luni în care am fost cea mai fericită. Deci sunt acele două jumătăți, cea amară și cea dulce, și trecerea de la una la cealaltă și să-ți permiti să treci prin asta.”
Primul single al albumului, „Weekends”, este un cântec pregătit pentru ringul de dans, cu o notă de energie disco glitterball în stilul lui Nile Rodgers. Dar vocea vertiginoasă și catifelată a Freyei se evidențiază atunci când expune singurătatea care a cuprins-o la începutul anului 2020.

Este un cântec care a venit dintr-un moment foarte specific din viața lui Freya. După cum își amintește ea, „A existat o despărțire când am primit primul meu disc de platină pentru „Lost Without You”. Nu aveam pe cine să sun și stăteam singură într-un bar din King’s Cross. Se pare că am avut mii de oameni în jurul meu, dar, de fapt, am fost singură.”

În altă parte, „Blood Orange” este influențată în primul rând de dragostea artistei pentru compozitorii clasici ai anilor ’70: Carole King, Elton John și Fleetwood Mac. Și, deși există câteva accente de producție modernistă, miezul sunetului este căldura organică a instrumentației live: chitarele acustice, bătăile exuberante, alamele și, desigur, acea voce.

Albumul a fost scris de Freya cu colaborări selecte precum Steve Mac (Ed Sheeran, Lewis Capaldi), Kamille (Dua Lipa, Little Mix), Will Bloomfield (Alfie Templeman, The Vaccines), LostBoy (Mimi Webb, Rita Ora), Phil Plested (Lewis Capaldi) și Scott Harris (Camila Cabello, Shawn Mendes).

Păreri?

0 Comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *