Greta Van Fleet a lansat The Falling Sky
2023-07-05 16:50:03

Greta Van Fleet a lansat “The Falling Sky”. „Un războinic neclintit care duce mai departe lupta nesfârșită, eternă și imposibilă pentru mântuire; acestea au fost elementele de simbolism asociate cu această piesă specială”, explică chitaristul Jake Kiszka. „În esență, soarta noastră este pecetluită, la fel ca stelele care cad din cerurile atotputernice pe pământ. Această filozofie este realizată în povestea unui bluesman, la răscrucea universului.”

„The Falling Sky” este cea mai recentă piesă dezvăluită de pe viitorul al treilea album al trupei, Starcatcher, care va fi lansat pe 21 iulie. Noua piesă urmează lansarea „Meeting The Master”, „Sacred The Thread” și „Farewell For Now”.

Luna viitoare, trupa va începe turneul mondial Starcatcher, pe 24 iulie, în Nashville, la Bridgestone Arena. Turneul, produs de Live Nation, include opriri la emblematicul Madison Square Garden din New York și The Forum din Los Angeles, precum și la OVO Arena Wembley din Londra și multe altele.

Greta Van Fleet va face, de asemenea, turnee în toată Europa, începând cu Hamburg, Germania, pe 6 noiembrie, cu alte opriri internaționale la Paris, Madrid, Amsterdam și multe altele.

„Nu a trebuit să forțăm sau să fim intensi în ceea ce privește scrisul, pentru că tot ceea ce s-a întâmplat a fost foarte instinctual”, spune Jake. „Discul este perspectiva noastră și rezumă unde suntem ca grup și individual ca muzicieni.”
Pe parcursul colecției de zece cântece, trupa explorează dualitatea fantezie versus realitate și contrastul dintre lumină și întuneric.

Trupa a preluat mai multe concepte din al doilea album apreciat de critici, The Battle at Garden’s Gate și le-a adus în Starcatcher, deși interpretarea lui Sam asupra ideilor mari ale noului album sugerează în schimb noi începuturi. „Când îmi imaginez lumea Starcatcher, mă gândesc la cosmos”, spune el. „Ma face să pun o mulțime de întrebări, cum ar fi „De unde venim?” sau „Ce facem aici?” Dar sunt și întrebări precum „Ce este această conștiință pe care o avem și de unde a venit? ‘”

Cel mai recent, trupa a cântat la Lollapalooza Mumbai și a încheiat un turneu extins în SUA în martie. Luna trecută, Greta
Van Fleet a cântat la Shaky Knees Festival din Atlanta și la Beale Street Music Festival din Memphis.

Starcatcher urmează aclamatul lor album, The Battle at Garden’s Gate, lansat în 2021, care a debutat pe #1 Billboard Rock Album, #1 Billboard Hard Rock Album, #1 Billboard Vinyl Album, #2 Billboard Top Album Sales și în Top 10 în Billboard 200. EP-ul lor From The Fires, lansat în 2017, a câștigat Cel mai bun album rock la cea de-a 61-a ediție a Premiilor Grammy.

Formată în Frankenmuth, Michigan în 2012, Greta Van Fleet este formată din trei frați — vocalistul Josh Kiszka, chitaristul Jake Kiszka și basistul Sam Kiszka — precum și bateristul Danny Wagner. Împreună, au cântat pe mai multe continente, au vândut peste 3,5 milioane de discuri în întreaga lume și au cântat în emisiuni de televiziune precum „Saturday Night Live”, „The Late Show with Stephen Colbert” și „Jimmy Kimmel Live!”

Păreri?

0 Comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *