├Äncepe Animest.16 ­čÉĹ edi╚Ťia hibrid disponibil─â ├«n cinema, dar ╚Öi pe ecranele iubitorilor de film de anima╚Ťie din toat─â ╚Ťara!

Cea mai a╚Öteptat─â edi╚Ťie┬áAnimest┬áe aici! ├Äncep├ónd de ast─âzi ╚Öi┬áp├ón─â pe 17 octombrie, Festivalul Interna╚Ťional de Film de Anima╚Ťie se ├«ntoarce ├«ntr-o formul─â┬áhibrid,┬ápe marile ecrane din Bucure╚Öti, dar ╚Öi┬áonline, pe platforma de streaming Animest. Filme multi-premiate, pove╚Öti care au f─âcut ├«nconjurul lumii ╚Öi animatori de elit─â vor veni la Bucure╚Öti ├«n urm─âtoarele┬á10 zile, ├«ntr-un maraton de proiec╚Ťii speciale, ateliere de anima╚Ťie ╚Öi masterclass-uri de excep╚Ťie.┬áProgramul edi╚Ťiei dedicate regizoarelor care au revolu╚Ťionat industria filmului de anima╚Ťie este disponibil online, pehttps://www.animest.ro/, ╚Öi ├«n aplica╚Ťia Animest (Android & iOS).

┬Ě┬á ┬á Biletele de acces pentru proiec╚Ťiile din cinema ╚Öi abonamentele Animest.16 sunt disponibile pe:https://eventbook.ro/festival/animest

┬Ě┬á ┬á Pentru proiec╚Ťiile online, accesibile din ├«ntreaga ╚Ťar─â, biletele pot fi achizi╚Ťionate direct de pe platforma de streaming a festivalului:https://online.animest.ro/

Belle, produc╚Ťia-fenomen semnat─â de regizorul japonez Mamoru Hosoda, deschide cea de-a 16-a edi╚Ťie Animest cu dou─â proiec╚Ťii speciale, organizate vineri, de la orele 18:30 ╚Öi 21:30, la Cinema Elvire Popesco. Anime-ul Sci-Fi distribuit ├«n Rom├ónia de Bad Unicorn a fost prezentat ├«n premier─â interna╚Ťional─â la Cannes ╚Öi spune povestea unei adolescente care devine cea mai bun─â versiune a sa ├«ntr-un univers paralel, creat ├«n mediul virtual. Tot ├«n prima zi de festival, de la ora 20:00, spectatorii sunt invita╚Ťi s─â descopere cinematografia animat─â slovac─â prin intermediul unei ample selec╚Ťii de scurtmetraje proiectate la Institutul Cervantes.
Primul weekend Animest vine cu experien╚Ťe cinematografice seduc─âtoare pentru cei mici, ateliere de anima╚Ťie, filme pentru ├«ntreaga familie, dar ╚Öi cu proiec╚Ťii provocatoare dedicate exclusiv adul╚Ťilor. S├ómb─ât─â ╚Öi duminic─â diminea╚Ť─â, ├«ncep├ónd cu ora 11:00, copiii sunt invita╚Ťi s─â parcurg─â primii pa╚Öi ├«n lumea benzilor desenate, ├«n cadrului unui atelier sus╚Ťinut de Mihai Ionu╚Ť Gr─âjdeanu la Institutul Maghiar. Biletele de participare la workshop sunt disponibile pe platforma Eventbook.

Primele ore ale dimine╚Ťii vor face deliciul celor mai tineri iubitori de anima╚Ťie ╚Öi ├«n s─âlile de cinema, unde cei mici vor putea urm─âri c├óteva dintre cele mai apreciate titluri ale anului. S├ómb─ât─â, de la ora 10:00, la Cinema Elvire Popesco va rula┬áMama goril─â┬á(The Ape Star, r. Linda Hamb├Ąck), ├«n care o feti╚Ť─â dintr-un orfelinat este adoptat─â de o goril─â, care se dovede╚Öte a fi cea mai amuzant─â ╚Öi protectoare mam─â din lume. Filmul a avut parte de o premier─â interna╚Ťional─â ├«n cadrul Competi╚Ťiei oficiale de la Annecy, unde a fost nominalizat─â pentru Cristalul edi╚Ťiei din acest an. Tot aici, de la ora 12:00, copiii sunt invita╚Ťi s─â urm─âreasc─â┬áYakari, a Spectacular Journey┬á(r. Xavier Giacometti, Toby Genkel), ├«n care un b─âie╚Ťel prime╚Öte darul de a vorbi cu animalele.

Duminic─â diminea╚Ť─â, de la orele 10:00 ╚Öi 12:00, scurtmetrajele din┬áCompeti╚Ťia Minimest┬áse vor vedea ├«n paralel la Cinema Elvire Popesco, dar ╚Öi online, pe platforma de streaming a festivalului, acolo unde copiii din ├«ntreaga ╚Ťar─â vor urm─âri pove╚Öti fascinante despre prietenie, natur─â, rela╚Ťia cu animalele, diversitate ╚Öi respectul fa╚Ť─â de cei din jur.┬á┬á

Wolfwalkers, r. Tomm Moore, Ross Stewart
Filme de Oscar și povești animate multi-premiate, pe marele ecran din București

Spectatorii de toate v├órstele se vor ├«ndr─âgosti de┬áMicul Vampir┬á(r. Joann Sfar), protagonistul filmului de anima╚Ťie care s-a bucurat de o premier─â interna╚Ťional─â ├«n competi╚Ťie la Annecy, unde a cucerit publicul de toate v├órstele cu povestea unui mic vampir care se aventureaz─â ├«n lumea oamenilor obi╚Önui╚Ťi din dorin╚Ťa de a-╚Öi face prieteni. Filmul va rula s├ómb─ât─â, de la ora 18:30, la Cinema Elvire Popesco, unde, ├«ncep├ónd cu ora 20:30, se va vedea┬áWolfwalkers┬á(r. Tomm Moore, Ross Stewart) este o fermec─âtoare fabul─â celtic─â cu un mesaj universal ╚Öi atemporal, nominalizat─â la Oscarul pentru Cel mai bun lungmetraj de anima╚Ťie.

Duminic─â, de la ora 19:30, ruleaz─â pe marele ecran┬áSeven Days War┬á(r. Yuta Murano), ├«n care un grup de adolescen╚Ťi declar─â r─âzboi adul╚Ťilor autoritari, g─âsindu-╚Öi refugiul ├«ntr-o fabric─â abandonat─â. Tot la Cinema Elvire Popesco, de la 21:30, spectatorii Animest vor putea urm─âri┬áCryptozoo┬á(r. Dash Shaw), o fantezie distopic─â ╚Öi halucinant─â, cu o estetic─â aparte, care apeleaz─â la elemente din mitologie pentru a contura o imagine critic─â asupra l─âcomiei umane. Filmul a fost distins cu NEXT Innovator Award la Sundance ╚Öi a cucerit juriul ╚Öi audien╚Ťa Festivalului Interna╚Ťional de Film de la Berlin.

TANDEM┬á– Erotica vol. 2
Erotica ÔÇô The Night of Erotic Animation

Erotica ÔÇô The Night of Erotic Animation, selec╚Ťia de filme provocatoare dedicate adul╚Ťilor, care s-a bucurat de un succes colosal ├«n 2019, revine ├«ntr-o nou─â formul─â s├ómb─ât─â sear─â, de la ora 20:00, la Institutul Cervantes, dar ╚Öi online, pe platforma de streaming Animest. Apel├ónd la tehnici de anima╚Ťie diverse ╚Öi explor├ónd subiecte ├«ndr─âzne╚Ťe, scurtmetrajele selec╚Ťionate de echipa festivalului vor face deliciul publicului adult, cu o colec╚Ťie de pove╚Öti despre diversitate sexual─â, pasiune, sex, feminism, orgasm, natur─â ╚Öi iubire.

Animest.16 ÔÇô o celebrare a Excelen╚Ťei feminine ├«n anima╚Ťie

Regizoarele ╚Öi produc─âtoarele momentului, cele mai influente, dar ╚Öi cele mai promi╚Ť─âtoare voci feminine din lumea filmului de anima╚Ťie, sunt celebrate la aceast─â edi╚Ťie printr-o serie de proiec╚Ťii speciale, organizate at├ót ├«n sala de cinema c├ót ╚Öi online, pe platforma accesibil─â din toat─â ╚Ťara. S├ómb─ât─â, pe 9 octombrie, de la ora 18:00, spectatorii sunt invita╚Ťi s─â descopere la Institutul Cervantes programul┬áVoci curajoase: femei care au schimbat lumea. Serialul animat bazat pe romanul grafic ÔÇ×Culott├ęes” al lui P├ęn├ęlope Bagieu, care prezint─â destinele exemplare a zece femei mai mult sau mai pu╚Ťin cunoscute, care au marcat lumea prin curajul lor, prin inven╚Ťii, prin spiritul revolu╚Ťionar, prin nesupunere, prin inven╚Ťii care au salvat vie╚Ťi, prezint─â adev─ârate exemple pentru noi azi.

Pe platforma online.animest.ro, iubitorii de anima╚Ťie din toat─â ╚Ťara sunt invita╚Ťi s─â urm─âreasc─â s├ómb─ât─â ╚Öi duminic─â sear─â, de la ora 19:00, cele dou─â programe┬áQueens of Animation 1 ╚Öi 2, cu scurtmetraje regizate de femei din ├«ntreaga lume, difuzate pentru prima dat─â ├«n Rom├ónia. Seria de evenimente dedicate profesionistelor din industria filmului de anima╚Ťie va continua luni, pe 11 octombrie, cu dou─â proiec╚Ťii de filme de arhiv─â, semnate de regizoare din Rom├ónia, ├«nainte ╚Öi dup─â 1989. Expozi╚Ťia multimedia┬áAnimated Women, cu autoportrete animate realizate de artiste din ├«ntreaga lume, va putea fi vizitat─â ├«ncep├ónd de ast─âzi la Green Hours.

P─âreri?

Comentarii