Informare de presă - CFR Călători
2024-04-18 17:49:48

Referitor la afirmațiile vehiculate în spațiul media cu privire la anularea unor trenuri din lipsă de personal feroviar de specialitate sau material rulant, pentru o corectă informare, CFR Călători aduce la cunoștința opiniei publice următoarele:

Despre personal

CFR Călători nu se confruntă cu deficit de personal așa cum s-a vehiculat în mod total greșit în spațiul media. Cu atât mai puțin nu există nici deficit de mecanici de locomotivă. Nu există nici surplus de personal, acesta fiind în concordanță cu activitățile desfășurate.

În ultimii 2 ani a fost efectuat, în paralel, și schimbul de generații al angajaților din activitatea de exploatare, acesta fiind un proces început și care continuă. Din acest punct de vedere, realizarea pe viitor a serviciului de transport feroviar de călători nu va fi afectată.

Despre modificările intervenite în circulația unor trenuri

Retragerile temporare ale unor trenuri din circulație de pe rute secundare nu afectează deplasările cu trenul ale publicului călător, acesta având în continuare la dispoziție celelalte trenuri care circulă pe respectivele rute pe care se operează modificări.

Caz concret: SRTFC Brașov. Pasagerii care au ca destinație stațiunile și punctele cu importanță turistică de pe raza Sucursalei Brașov (și din județul Prahova) ca de exemplu, zona cunoscută sub numele de Valea Prahovei, au la dispoziție trenuri pentru toate zilele săptămânii, inclusiv în weekend.

CFR Călători analizează permanent modul în care evoluează piața de transport feroviar de călători și cerințele de trafic și operează adaptări ale circulației și compunerii trenurilor în corelație cu acestea. Astfel, unele trenuri au solicitări mai mari în timpul săptămânii și solicitări extrem de reduse în weekenduri sau vacanțe școlare. În această categorie se află și trenurile destinate navetei care au solicitare doar în timpul săptămânii față de weekenduri, când nivelul cererii este extrem de redus.

Acesta e și motivul pentru care CFR Călători a operat și operează temporar anumite modificări, cu mențiunea că în continuare se urmărește cererea de piață care poate conduce inclusiv, dacă situația o impune, și la alte modificări ce pot include chiar introducerea anumitor trenuri.

Aceste modificări în concordanță cu cerințele de trafic au loc la nivelul tuturor sucursalelor CFR Călători și NU au legătură cu personalul sau cu parcul de material rulant.

Păreri?

 

0 Comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *