INTERVIU - De vorba cu Rian Cult: "Sunt atat de multe lucruri frumoase pe care le poti spune prin arta, prin muzica"
2020-11-05 18:15:02

1. Cine e Rian Cult si de unde vine?

– Acest Rian Cult este un artist, producator si scriitor de muzica Pop, nascut la malul marii in Constanta!

2. Care e scopul lui in viata?

– El incearca sa-si lase amprenta in lumea muzicii prin versurile sale si compozitiile inedite care imbina stilul european cu cel american.

3. Adrian, vorbeste-mi, te rog, despre videoclipul piesei „RIGHT MIND”!

– Totul a pornit de la o plimbare cu masina cu niste prieteni, moment in care le-am zis “hai sa va arat o piesa!” si le-am pus “RIGHT MIND”. Dupa ce au ascultat-o au zis “Bai e beton, de ce nu faci un clip la ea?”. Si atunci m-am gandit, de ce NU fac un clip la ea? Asa ca din acel moment m-am apucat sa caut oameni, echipa de filmare, un set, o poveste. Totul a durat cam o luna jumate pana in ziua filmarii. M-am bucurat enorm ca toate persoanele cu care am filmat au fost prieteni si familie, mi-am dorit intotdeauna sa pastrez acest aspect al vietii mele in muzica, sa-i evidentiez pe oamenii care mi-au fost alaturi de la inceput.

4. De ce ai renuntat la SUA pentru Romania?

– Nu am renuntat la SUA! Este o perioada mai nasoala pentru toata planeta si am decis ca cel mai bine pot sa fac ce fac si de acasa pana cand se mai linistesc lucrurile nu numai peste ocean, ci in toata lumea. Industria muzicala se bazeaza foarte mult pe networking, iar in momentul de fata acest aspect este diminuat din punctul de vedere al interactiunii cu oamenii.

5. Care este visul tau?

– Imagine this: Un stadion, o arena, 20.000-30.000 de oameni cantand impreuna cu mine un refren al unei piese scrise de mine, iau microfonul de la gura si tot ce se aude sunt 30.000 de voci cantand in unison.

6. Daca ai putea schimba ceva in industria muzicala romaneasca, cu ce ai incepe?

– As pune un accent pe povestea din spatele versurilor, pe versuri in sine. Sunt atat de multe lucruri frumoase pe care le poti spune prin arta, prin muzica, incat imi e greu sa cred ca ne limitam doar la haine de firma si femei.

7. Cu cine ai vrea sa colaborezi?

– Candva imi doresc sa am sansa sa stau alaturi de Benny Blanco, Charlie Puth, LAUV si blackbear, doar cativa din cei pe care ii admir cu toata fiinta mea.

8. Ce gen de muzica asculti?

– Orice de la Hip-Hop si Rap pana la Pop si Alternative.

9. Care este artistul tau preferat?

– Din cei vazuti live, cred ca Ed Sheeran mi-a dat cea mai buna energie, ceea ce este cam ironic, avand in vedere ca timp de 2 ore nu am putut sa ma misc, eram inghetat cu ochii pe el.

10. Ce parere ai despre CORONAVIRUS?

– Cred ca in general noi, oamenii, trecem cu vederea peste lucruri care sunt mult mai importante decat orice, cum ar fi familia, sa ne cunoastem pe noi insine si sa fim fericiti cu noi. Faptul ca a trebuit sa ne izolam fiecare la casa lui pentru o perioada, pe mine m-a facut sa inteleg cat de mult avem nevoie de alti oameni, dar in acelasi timp, cat de important este sa invatam sa traim cu noi insine. Also, familia mai presus de toate pentru ca la sfarsitul zilei, doar pe ei ii ai, iar asta e un alt motiv pentru care m-am intors acasa in pandemie.

 

11. Cum vezi totul peste 20 de ani?

– Nu prea imi place mie sa traiesc in viitor pentru ca este in continua schimbare in functie de ce decizii iau in momentul asta, dar daca ar fi sa-l vad intr-un anume fel, ma vad intr-un studio, terminand al 15-lea album sau scriind pentru alti artisti.

12. Imi place sa… mananc, mult. Sa calatoresc in cele mai interesante locuri. Sa fac in fiecare zi ceva ce n-am mai facut, ceea ce dupa un timp, devine cam complicat!

13. Ai putea sta o saptamana fara gadget-uri?

– Cred ca ar fi vis! In casa am un pian acustic, o chitara, tobe si un bas. O saptamana fara niciun fel de distractie din partea electronicelor, scot album!

14. Ce este iubirea pentru tine?

– Un amalgam, un amestec de loialitate, sinceritate, comunicare si intelegere.

15. Acum, in incheierea dialogului nostru, as vrea sa lasi un mesaj ascultatorilor si cititorilor Radio Crazy. Esti de acord?

– Desigur! As vrea sa inchei cu un quote care m-a ajutat enorm: Oricare ar fi lucrul ala pe care vrei sa-l faci, dar ti-e prea frica sa incerci, ridica-te in picioare and go get it, pentru ca la fel ca toate lucrurile frumoase in viata asta, n-o sa-l vezi alergand spre tine, tu trebuie sa faci primul pas.

0 Comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *