Interviu EXCLUSIV cu Alexandra Stan: "Dragostea e motorul vietii"
2016-08-11 18:54:43

Buna, Alexandra! Si vara asta este caldura mare, nu? Cum e pentru tine vara?

E anotimpul meu preferat. M-am nascut vara, iubesc marea, imi place plaja si parca si oamenii sunt mai veseli si zambitori. Recent am lansat “Au gust zilele”, o piesa ideala pentru anotimpul estival, dar care se poate asculta si in momentele mai nostalgice, cand iti e dor de persoana iubita.

Majoritatea pieselor tale exprima optimism, pofta de viata, incredere de sine. Principiul tau de viata este la fel de pozitiv?

Da, sigur. Eu cant ceea ce ma reprezinta si n-as putea sa exprim diferite stari prin piesele mele si eu in realitate sa fiu total diferita, mai ales ca ma si implic in producerea lor. Echilibrul e cel mai important lucru in viata. Cant despre mine si despre trairile mele.

Cel mai recent material discografic al tau se numeste “Alesta”. Ce reprezinta pentru tine si care e piesa ta preferata de pe album?

“Alesta” e o prescurtare a numelui meu. Ale de la Alexandra, Sta de la Stan, de fapt fanii mei japonezi imi spun Alesta si mi s-a parut un nume potrivit pentru album. Pff, e greu sa alegi. Dar recunosc ca “Ecoute” e una dintre preferate. Versurile sunt ca o oda adusa iubirii. Iubirea este sentimentul suprem, pe care imi doresc sa il transmit mai departe prin muzica mea.

Ce ne poti spune despre colaborarile tale de-a lungul carierei?

Au fost cateva. Fiecare are farmecul ei si ma bucur ca doi, trei sau mai multi artisti reusesc sa rezoneze si sa intre in starea unei piese in acelasi timp.

Lansezi hit dupa hit. Care este, dupa parerea ta, reteta perfecta?

Nu cred ca exista reteta perfecta in niciun domeniu. Important e sa transmiti ceva prin piesa, sa aiba sens versurile si sa ajungi la inima oamenilor. Mereu trebuie sa fie o poveste in care se poate regasi cu usurinta oricine. Cred ca de asta nici nu prea sunt piese science fiction de exemplu.

Alexandra Stan_concert (1)

Care este cel mai mare vis al tau? Ce compromisuri ai fi dispusa sa faci pentru a-l indeplini?

Visul meu, pe care il si pun in practica cu fiecare piesa lansata si concert sustinut, este acela de a imparti iubire in intreaga lume prin muzica mea. Compromisuri nu fac, poate faptul ca viata de artist inseamna sa fii departe de familie. Nu petrec atat de mult timp cu familia mea din Constanta pe cat de mult mi-as dori.

Spune-ne un moment emotionat de care iti amintesti din timpul unui concert!

Cand a fost toata familia mea la un concert din Constanta, cu nepoti, verisori, bunica etc. A fost foarte emotionant. 

Care a fost cel mai important sfat pe care l-ai primit vreodata si pe care l-ai pus sau urmeaza sa-l pui in practica?

Sfaturile cele mai intelepte si de ascultat vin intotdeauna de la bunica mea, ea mereu mi-a spus sa ma pun pe primul loc si sa nu renunt la dorintele mele, cu multa rabdare si determinare, orice devine posibil.

Ce calitati trebuie sa aiba, dupa parerea ta, un artist consacrat?

Evident voce, vointa pentru ca nu totul se intampla peste noapte, rabdare ca nu ajungi pe primele locuri in topuri fara munca si determinare si neaparat trebuie sa fie deschis la nou si sa faca totul de placere, nu pentru bani sau faima.

Cu ce artist international ti-ai dori sa faci un featuring?

Sunt multi care imi plac, eu ascult diferita muzica in functie de starea pe care o am. Imi plac cei de la Years and Years, in special de Olly Alexander, apoi si pe Erykah Badu o ascult cu placere si ar fi foarte tare o colaborare, de asemenea am tot dat play celui mai recent album Coldplay, trupa pe care o respect mult pentru mesajele transmise si pentru clipurile inedite. Si multi, multi altii.

Daca ar fi sa schimbi ceva la industria muzicala romaneasca, cu ce ai incepe?

Industria muzicala romaneasca se dezvolta frumos si a crescut foarte mult in ultimii ani. As elimina barierele intre artisti si producatori, as face un sindicat pentru toti artistii, as elimina competitia, am actiona toti ca unul.

Alexandra Stan_plaja

Ce este, in opinia ta, dragostea? Crezi in iubirea de-o viata?

Dragostea e motorul vietii. Si nu ma refer numai la cea dintre doua persoane, dragostea de cuplu. Dragoste intalnim la tot pasul. Dragoste de viata, de natura, de muzica etc. Totul e dragoste in jurul nostru.

Unde vei concerta in urmatoarea perioada?

Voi merge chiar luna asta, mai spre sfarsit, intr-un turneu in Japonia. Desi am fost si in martie timp de doua saptamani si am sustinut concerte si interviuri, in Japonia e locul in care revin de fiecare data cu drag, mai ales ca intalnirile cu fanii mei de acolo ma incarca mereu pozitiv.

Cum ai descrie vacanta perfecta?

Mare, soare si oameni frumosi in jur. Nici nu mai conteaza locul. Stii cum se spune, “home is wherever I’m with you :)”

Ce alte surprize pregatesti celor care iti urmaresc activitatea?

Lansari si colaborari noi. Fiti aproape pe paginile mele de FB, Instagram si Snapchat, de acolo veti afla toate informatiile despre ce urmeaza sa fac si pe unde voi mai ajunge.

Ce mesaj ai pentru cititorii si ascultatorii Radio Crazy?

Love you, guyz! Iubiti-va mult, aveti incredere in voi si fiti cat mai zambitori! Muaaah :*

0 Comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *