Ionel Tudorache lanseaza Sanatatea-i mai presus ca toate, un album de muzica lautareasca autentica
2022-02-12 16:15:25

Ionel Tudorache, lăutar autentic, de modă veche, fiind și unul dintre cei mai apreciați lăutari de la noi din țară, lansează albumul „Sănătatea-i mai presus ca toate”, compus din 13 piese care conțin esența muzicii lăutărești.

Albumul, alături de titlul său atât de legat de pandemia de COVID-19, promite să trimită ascultătorii la esența valorilor românești, să-i plimbe prin negura timpului, prin amintiri și gânduri.

„Sănătatea-i mai presus ca toate” conține 13 piese, dintre care unele fiind melodii lăutărești deja consacrate, în timp ce altele reprezintă compoziții proprii ce așteaptă să fie apreciate. Toate piesele care se regăsesc pe album au fost înregistrate în studio, pentru a fi aduse în actualitate.

Piesa care deschide albumul este chiar cea care-i dă și numele, „Sănătatea-i mai presus ca toate”, și vine într-o perioadă în care teama legată de COVID-19 este prezentă și ne face să înțelegem, încă o dată, că sănătatea este cea mai importantă.

ionut.stoica@roton.ro

„A fost ușor să aleg numele pentru album, pentru că este un adevăr, mai ales pentru că de doi ani pandemia este cu noi. Pentru acest album am ales din cele trei CD-uri pe care le-am lansat până acum cele mai frumoase și mai reprezentative piese, cărora li se adaugă și câteva piese pe care nu le-am mai cântat până acum: Sănătatea-i mai presus ca toateLuminiță lampă micăÎntr-o seară o țigancăPortofele, portofeleTu ai promis ca-i să revii.”, a spus Ionel Tudorache.

Ionel Tudorache este un artist de muzică lăutărească veche, care cântă la acordeon încă de la vârsta de 7 ani. De-a lungul anilor, acesta a făcut parte din cercurile celor mai buni lăutari, cum ar fi Romica Puceanu, alături de care a cântat în perioada 1975 – 1980. De asemenea, acesta a cântat alături de Gabi Luncă, Toni Iordache și Cornelia Catanga. Melodia după care a fost denumit albumul „La Chilia-n Port” a fost folosită în ecranizarea filmului „Cel mai iubit dintre pământeni”, în regia lui Șerban Marinescu.

În prezent, Ionel Tudorache colaborează cu casa de discuri Roton, care în ultimii doi ani a început să pună accent pe muzica românească veche, alături de artiștii reprezentativi pentru aceasta.

Albumul „Sănătatea-i mai presus ca toate” poate fi achiziționat din benzinăriile OMV, Lukoil, Mol, GazProm și Rompetrol.

Păreri?

0 Comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *