James Bay a lansat single-ul One Life și anunță noul album Leap
2022-05-14 17:45:00

James Bay a lansat single-ul “One Life” și anunță noul album, “Leap”. Noul proiect va fi disponibil începând cu data de 8 iulie. Pentru “Leap”, Bay a lucrat cu unii dintre cei mai căutați producători și compozitori într-un amestec de sesiuni fizice și la distanță în Nashville și Londra, inclusiv Foy Vance [Ed Sheeran], Dave Cobb [Brandi Carlile, Chris Stapleton], Ian Fitchuk [Kacey Musgraves, Brett Eldredge], Joel Little [Lorde, Taylor Swift] și Finneas [Billie Eilish, The Knocks].

Pentru a anunța sosirea materialului, el tocmai a distribuit un single nou-nouț intitulat „One Life”. Bay a prezentat single-ul săptămâna aceasta cu o notă sinceră pe rețelele de socializare, vorbind despre inspirația din spatele cântecului – relația lui cu iubita lui de multă vreme, Lucy. Bay a spus: „Acesta este un cântec pe care l-am scris despre mine și Lucy. Ne-am întâlnit prima dată la 16 ani și de atunci suntem împreună. Ea m-a susținut din prima zi. De la nopțile în care începeam să înregistrez, până la cele mai mari spectacole ale mele. A fost o aventură după alta, dar acum suntem la cea mai mare dintre toate. Creșterea frumoasei noastre fiice Ada.”

Single-ul ajunge în urma piesei „Give Me The Reason”. Acesta a adunat deja aproape 8 milioane de stream-uri globale și a fost lăudat de Rolling Stone, NME și mxdwn. Piesa a fost înregistrată la ambele studiouri Blackbird din Nashville și din Londra cu producătorul Gabe Simon [Lana Del Rey, Maroon 5, Calum Scott] și a fost scrisă împreună cu Foy Vance și îl prezintă pe Ian Fitchuk la tobe.

În această vară, James se va alătura celor de la Lumineers în turneul lor mondial, Brightside din 2022.

“În 2019 m-am luptat cu adevărat. Am început să scriu cântece pentru a încerca să mă ajute să fac față fricii, anxietății și problemelor de încredere în sine. Sentimente care sunt adânci, pe care nu mi-am dorit niciodată să le împărtășesc. Cumva, totul s-a transformat în muzică plină de speranță.
Nu mi-am dat seama că eram abia la jumătatea finalizării celui de-al treilea album când am dat de citatul lui John Burroughs „leap and the net will appear”. Era într-o carte despre redescoperirea creativă și acele cuvinte chiar au stârnit ceva în mine. O citeam pentru că eram pierdut, simțindu-mă fără valoare. Până în 2020 am scris un nou lot de cântece triste. Le-am înregistrat și am crezut că s-a terminat. Apoi, dintr-o dată, lumea s-a închis și nu am putut pleca în turnee. Tot ce puteam face era să stau acasă și să scriu mai mult. Atunci albumul a început cu adevărat să prindă contur. Se pare că există lumină care poate fi găsită chiar și în cele mai întunecate momente.
Petrec mult timp (prea mult timp) încurcat în gânduri negative. Însă în timpul acelui timp suplimentar, am decis să-mi îmbrățișez tristețea decât să lupt cu ea și am început să recunosc ce mă ridică atunci când lucrurile devin grele. Dintr-o dată, am depășit limitele scrisului meu în moduri pe care nu le-am mai întâlnit până acum. M-am uitat în jur la oamenii din viața mea care mă iubesc și țin cel mai mult la mine și, pentru prima dată, am găsit o modalitate de a scrie din acea emoție. Întotdeauna mi-a fost teamă să merg în acele locuri, să fiu atât de vulnerabil; să spun că te iubesc, am nevoie de tine și îți mulțumesc în scrisul meu.
A fost atât de eliberator să sărbătoresc acei oameni din viața mea pe care îi iubesc cel mai mult, care mă susțin atunci când chiar am nevoie. Ei sunt cei care îmi dau curajul să merg, să îndrăznesc.”

Pentru a da tonul noului an și a următorului său capitol de muzică, James a terminat recent un turneu „New Songs & New Stories” prin Marea Britanie, în sprijinul Independent Venue Week. În turneu, s-a întors în numeroase locații muzicale independente, unde a concertat pentru prima dată ca artist – cântând doar cu un microfon și o chitară – și a anticipat noua muzică care urmează să vină în 2022…

Leap Tracklist

“Give Me The Reason”
“Nowhere Left To Go”
“Save Your Love”
“Everyone Needs Someone”
“One Life”
“Silent Love”
“Love Don’t Hate Me”
“Brilliant Still”
“Right Now”
“We Used To Shine”
“Endless Summer Nights”
“Better”

Păreri?

0 Comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *