Jugador Cósmico, melodie omagiu dedicata lui Alexis SANCHEZ de DANY D & Rodrigo Guzmán
2023-12-17 22:20:56

Alexis SÁNCHEZ, celebrul fotbalist chilian cunoscut sub numele de „El Niño Maravilla” își va sărbători ziua de naștere foarte curând, pe 19 decembrie.

Melodia Jugador Cósmico, este un omagiu adus celebrului jucător de fotbal chilian Alexis Sánchez si a fost compusă de DANY D pe versurile poetului Rodrigo Guzmán Barros în perioada când era consul al Ambasadei Chile în România.

Melodia s-a născut dintr-o inocența extraordinară. Pe când mă întorceam în țară după filmările din Mexic la videoclipul melodiei „No Me Mates”, care face parte din scurtmetrajul muzical „Trilogia de los Besos”, având prea puțin timp la dispoziție că să aleg o poezie din cartea de poezii „Amor Cósmico” scrisă de Rodrigo, cam 5 zile am avut la dispoziție, m-am grăbit să aleg poezia cea mai scurtă, că să pot să o compun și să o și învăț totodată pentru a o cânta în evenimentul de lansare a cârtii mai sus amintite care a avut loc la palatul Noblesse din Bucuresti. Și iată cum am dat peste această poezie minunată, care în acel moment mi s-a părut cea mai minunată poezie din univers pentru care era scurtă și plină de emoție, de emoția de care aveam nevoie pentru melodie și mai mult decât atât era ușor de memorat. De cele mai multe ori când vrem să ne exprimăm dragostea, afecțiunea, admirația și respectul pentru cineva e nevoie de câteva cuvinte, iar acele cuvinte sunt un univers întreg, de cele mai frumoase culori și sentimente adunate in muzica, comentează DANY D care a scris muzica, scenariu și regia (ca de obicei).

Alexis SÁNCHEZ, celebrul fotbalist chilian cunoscut sub numele de „El Niño Maravilla” își va sărbători ziua de naștere foarte curând, pe 19 decembrie.

Cine este DANY D?

DANY D este Daniel Dobre originar din Transilvania, este cântăreț, compozitor și actor, absolvent al facultății de Teatru și Film “UNATC ÎLE Caragiale” în 2009 la clasa Valeriei Sitaru si Vlad Logigan.

În 2006 a interpretat rolul lui Jesus în musicalul “Jesus Christ Superstar” în regia lui Adrian Pintea și sub coordonarea muzicală și vocală realizată de Sorina Creangă. În 2010 a interpretat rolul lui Che în muzicalul “Evita”.

Între 2010 și 2015 a coordonat în limba română și limba franceză spectacolul de teatru Cântăreața Cheală de Eugen Ionesco, în care a și interpretat rolul domnului Martin.

În 2015 a făcut figurație specială (supporting role) în filmul “See you Soon” alături de Liam McIntyre, actorul principal din serialul HBO Spartacus.

În 2016 a fost concurent “X Factor România” primind 4 de DA fiind văzut de Delia ca „o minune” iar de Carla’s Dream că un potențial câștigător.

În 2019 a jucat în filmul românesc “Regina Maria” în regia lui Alexis Sweet Cahill, interpretând rolului reporter din staff-ul Reginei României.

În 2019 își lansează cariera în industria muzicală din Mexic cu scruta telenovelă “Trilogia de los Besos” lansând deja două episoade muzicale primul în 2019 numit “Besos Criminales” iar al doilea în 2021 intitulat „No Me Mates”.

În 2022 alături de bună să prietenă Alessa Dinu, lansează o melodie dedicată tuturor celor care se iubesc și, de asemenea, celor care fac pasul spre căsătorie, varianta cu videoclip muzical realizat în 3 limbi (română, spaniolă și portugheză. Foarte curând și în arabă).

Păreri?

0 Comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *