Kendrick Lamar, ABBA și Taylor Swift, printre cei mai nominalizati artisti la premiile Grammy 2023
2022-11-16 22:44:17

Kendrick Lamar, ABBA și Taylor Swift primesc nominalizări care includ piesa anului, albumul anului, cântecul anului și multe altele. DOMi & JD Beck, Muni Long și Samara Joy nominalizați la categoria cel mai bun artist nou.
Universal Music Group, liderul mondial în divertismentul muzical, a primit astăzi nominalizări la Grammy pentru familia sa de artiști, compozitori, case de discuri și parteneri distribuiți care acoperă aproape toate categoriile, conduși de Kendrick Lamar (Top Dawg/Interscope), al doilea cel mai nominalizat artist din acest an, care a primit opt ​​nominalizări, inclusiv pentru albumul anului pentru „Mr. Morale & The Big Steppers” și discul și cântecul anului pentru „The Heart Part 5″.
ABBA (Polar Music/Capitol) a primit patru nominalizări: Albumul Anului și Cel mai bun album vocal pop pentru „Voyage”, Inregistrarea anului și cel mai bun duo/grup pop pentru „Don’t Shut Me Down”.
Taylor Swift (Republic) a fost nominalizată pentru cântecul anului pentru „All Too Well (10 Minute Version)”, care a fost, de asemenea, nominalizat pentru cel mai bun videoclip muzical, precum și pentru cel mai bun cântec country pentru „I Bet You Think About Me (Taylor’s Version) ) (From the Vault)” și cel mai bun cântec scris pentru media vizuală pentru „Carolina” din Where the Crawdads Sing. Kendrick Lamar este nominalizat, în plus, pentru cel mai bun album rap pentru „Mr. Morale & The Big Steppers”, cea mai bună interpretare rap, cel mai bun videoclip muzical și cel mai bun cântec rap pentru „The Heat Part 5″ și cea mai bună interpretare rap melodic pentru „Die Hard”.

DOMi & JD Beck, Muni Long și Samara Joy nominalizați la categoria cel mai bun artist nou. În plus, DOMi și JD Beck au fost nominalizați pentru cel mai bun album instrumental contemporan pentru „Not Tight”, Muni Long a fost nominalizată pentru cea mai bună interpretare R&B și cel mai bun cântec R&B pentru „Hrs & Hrs”, iar Samara Joy a fost nominalizată pentru cel mai bun album vocal jazz pentru „Linger Awhile”.

Premiile Grammy au recunoscut familia de artiști ai UMG în categoriile Cel mai bun album, care acoperă mai multe genuri. O nominalizare pentru cel mai bun album rap a fost acordata lui Pusha T (Def Jam) pentru „It’s Almost Dry”, nominalizările pentru cel mai bun album rock pentru „mainstream sellout” de la Machine Gun Kelly (Interscope) și Elvis Costello (Capitol) pentru „Boy Named If”, o nominalizare pentru cel mai bun album reggae lui Sean Paul (Island) pentru „Scorcha” și „The Baylor Project” (Capitol Christian) a fost nominalizat pentru cel mai bun album vocal jazz pentru „The Evening: Live At Apparatus”.

Diana Ross (Decca) a fost nominalizată pentru cel mai bun album vocal pop tradițional pentru „Thank You”, „Tank & The Bangas” (Verve Forecast) a fost nominalizat pentru cel mai bun album R&B progresiv pentru „Red Balloon”, „Robert Glasper” (Concord) a fost nominalizat pentru cel mai bun album R&B pentru „Black Radio III”, Norah Jones (Blue Note) a fost nominalizată pentru cel mai bun album pop tradițional pentru „I Dream of Christmas”, iar „Madison Cunningham” (Verve Forecast) a fost nominalizată pentru cel mai bun album popular pentru „Revealer”.
Hitkidd și GloRilla (BMLG/Interscope) au primit o nominalizare pentru cea mai bună performanță rap pentru „F.N.F. (Let’s Go),” Sam Smith (Capitol) și Kim Petras (Republic) au fost nominalizați pentru cel mai bun duo pop pentru „Unholy”, Post Malone (Republic) a primit o nominalizare pentru cel mai bun duo pop/performanță de grup pentru „I Like You”. Beck (Capitol) a fost nominalizat pentru cea mai bună interpretare rock pentru „Old Man”, iar Florence + The Machine (Republic) a fost nominalizat pentru interpretare de muzică alternativă pentru „King”.

Nominalizările pentru cea mai bună interpretare metal au fost acordate lui Megadeth (UMe) pentru „We’ll Be Back” și Ghost (Concord) pentru „Call Me Little Sunshine”. Nominalizările pentru cea mai bună performanță R&B tradițională au fost pentru Babyface (Capitol) pentru „Keeps On Fallin'” și Snoh ​​Aalegra (RocNation) pentru „Do 4 Love”.
Encanto (Disney) a fost nominalizat pentru cea mai bună coloană sonoră compilație pentru media vizuală și cea mai bună coloană sonoră pentru media vizuală (inclusiv film și televiziune), iar hitul uluitor „We Don’t Talk about Bruno” a fost nominalizat pentru cel mai bun cântec scris pentru media vizuală. În plus, West Side Story (Disney) a fost nominalizat pentru cea mai bună coloană sonoră compilație pentru Visual Media și „Nobody Like You”, interpretat de Billie Eilish și Finneas O’Connell, de la Turning Red (Disney) a fost nominalizat pentru cel mai bun cântec scris pentru Visual Media.
„No Time To Die” (Coloana sonoră originală a filmului) (Decca), „Top Gun: Maverick (Music From The Motion Picture)” (Interscope) și „Succession: Sezonul 3″ (Republic) de Hans Zimmer au fost, de asemenea, nominalizate pentru cea mai bună coloană sonoră pentru media vizuală. „Hold My Hand”, interpretat de Lady Gaga, din Top Gun: Maverick a fost nominalizat pentru cel mai bun cântec scris pentru Visual Media. Nominalizările pentru cel mai bun film muzical au fost pentru Our World (Def Jam) de la Justin Bieber și Live At The O2 (Interscope) de la Billie Eilish, în timp ce „Yet To Come” de la  BTS (Interscope) a fost nominalizat pentru cel mai bun videoclip muzical.
La categoriile de muzică latină, Sebastián Yatra (UMLE) a fost nominalizat pentru cel mai bun album pop latino pentru „Dharma +”, Daddy Yankee (Republic) a fost nominalizat pentru cel mai bun album Música Urbana pentru „LEGENDADDY”, Mon Laferte (UMLE) a fost nominalizat pentru cel mai bun album latin rock sau alternativ.

Păreri?

0 Comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *