LVX Machina lansează Oare doare
2022-10-01 13:44:40

După ce a prezentat povestea caprei, LVX Machina lansează un nou single: „Oare doare”. Compus de către Chris Corvin (Cristian Balint) și Yvat (Octavian Uta), „Oare doare” te atrage într-o poveste muzicală nonconformistă ce prezintă nu doar o viziune diferită asupra lumii, ci și un sound complex fresh alternative cu elemente electronice. Clipul alb negru surprinde mood-ul piesei și te poartă timp de 3 minute într-o lume disfuncțională a durerii. Alături de Ina Shan, Ivat și Chris Corvin, apare și Ștefana Sandu, campioană mondială la culturism – juniori.

„Deși «Oare Doare» este un clip destul de dark, povestea este, de fapt, una de dragoste. Dragostea te poate ridica, iar absența, sau prezența ei într-o formă deformată, te poate trage în hău. În clip apar mai multe elemente voodoo: păpușa, șarpele, cocoșul negru, lumânarea aprinsă la două capete, outfit-urile personajelor masculine, o parte din dansuri, precum și semnele desenate pe pereți. Regizorul Cristian Balint a petrecut multe ore studiind fenomenul iar tot ceea ce se vede este identic cu ceea ce se practică în ceremoniile reale. Am zis un «Tatăl Nostru» înainte de filmare ca să fim siguri că avem vibe bun la filmare 🙂 Deși nu era neapărat nevoie, menirea voodoo este să ajute oamenii. Că el ajunge să fie folosit și în forma lui deformată, e altă poveste”, povestește LVX Machina.

După un an de experimente pe sound și imagine sub denumirea Corivat, Yvat și Chris Corvin au trecut la numele LVX MACHINA. Sub acest nume au lansat „Rai” și „Insomniac”, cu videoclipuri care au câștigat numeroase premii la festivaluri de film din întreaga lume și au „salutat” publicul cu cel de-al treilea single al duo-ului: „Hello Holla”, piesă ce a ocupat locul 1 timp de opt săptămani in topul realizat de Radio Guerrilla.

Yvat s-a făcut remarcat încă din 2000 ca sound designer pentru unele dintre cele mai prestigioase bănci de sunet din lume. Primul album al său, „Concert for Violin” a fost lansat alături de label-ul englez Experimental Seafood Recordings și a atras atenția BBC Radio 3, dar și a publicului de peste hotare. Dincolo de munca de studio, Yvat este un artist cu experiența a sute de concerte în cadrul festivalurilor internaționale.

Chris Corvin este actor, regizor, DJ și music producer, iar din 2012 își împarte timpul între New York și București. A lucrat cu Francis Ford Coppolla și a apărut în celebrul serial „The Blacklist”, a regizat clipurile pentru LVX MACHINA, iar ca DJ a mixat în numeroase cluburi din Manhattan și Brooklyn.

Păreri?

0 Comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *