M83 a lansat albumul Fantasy
2023-03-20 15:44:18

M83 a lansat albumul „Fantasy”. Pentru Gonzalez, direcția și estetica Fantasy au fost imediat clare. „Mi-am dorit ca acest disc să aibă un mare impact live”, spune el. „Ideea a fost să revin cu ceva mai aproape de energia lui ‘Before The Dawn Heals Us’. Combinația de chitare și sintezatoare este întotdeauna în muzica mea, dar poate este mai prezentă pe acest nou disc decât pe cele anterioare.”

Rezervat în natură, Gonzalez a căutat să continue o tendință care a devenit mai proeminentă în albumele sale recente. „Am vrut să fiu mai prezent din punct de vedere liric și vocal, chiar dacă asta a fost descurajant la început”, afirmă el. „M-am gândit că dacă aș putea realiza asta, acest album va fi mai personal decât cele care au apărut înainte.”

Fantasy se dovedește o încântare senzorială uriașă și marchează cel mai personal album al său de până acum, o lume alternativă pe care Gonzalez a creat-o ca o evadare din lumea deconectată în care trăim astăzi.

Expansiv din punct de vedere sonor, dar tandru și intim, Gonzalez valorifică o juxtapunere a inaccesibilului și a omniprezentului într-un mod care îl lasă pe ascultător să se simtă nerușinat, uluitor de viu.

M83 va face un turneu în Europa în aprilie și mai, incluzând trei spectacole principale la Paris, Londra și, respectiv, Milano. De asemenea, a anunțat al doilea spectacol la Londra, Phoenix, Seattle, New York și Oakland din cauza cererii mari.

M83 este viziunea muzicală a multi-instrumentistului francez Anthony Gonzalez. Pe parcursul a două decenii, el s-a consolidat ferm ca un artist a cărui muncă transcende simplul evadism în favoarea construcției complete a lumii. Fie că este vorba despre celebrele sale albume, coloane sonore de film sau compoziții pentru producții de scenă, Gonzalez a dovedit că nimic nu-i depășește capacitatea de a încapsula perfect un anumit timp, o emoție sau un sentiment al locului.

Inițial inspirat de shoegaze, lucrarea lui Gonzalez acoperă și estompează mai multe genuri și tărâmuri, de la dream-pop-ul plin de sintetizatoare găsit în Saturdays = Youth până la peisajele sonore ambientale din Before The Dawn Heals Us. El a cunoscut un succes global grandios cu Hurry Up, We’re Dreaming, nominalizat la Grammy, vândut  platină, care conține hitul exploziv „Midnight City” și a susținut turnee sold out în întreaga lume. Cariera sa a înflorit și în lumea filmului, unde a realizat coloana sonoră pe ecranul de argint pentru filme precum „Black Heaven” al regizorului francez Gilles Marchand din 2011, „Oblivion”, filmul SF al lui Tom Cruise, filmele fratelui său „Knife & Heart” ( cu Vanessa Paradis **** The Guardian) și „You And The Night”, precum și coloana sonoră pentru VOLTA de la Cirque Du Soleil.

Fantasy track listing:

1 . Water Deep
2 . Oceans Niagara
3 . Amnesia
4 . Us And The Rest
5 . Earth To Sea
6 . Radar, Far, Gone
7 . Deceiver
8 . Fantasy
9 . Laura
10 . Sunny Boy
11 . Kool Nuit
12 . Sunny Boy Part 2
13 . Dismemberment Bureau

Păreri?

0 Comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *