Mae Muller va reprezenta UK la Eurovision Song Contest 2023
2023-03-09 21:30:46

În urma unei căutări ample conduse de partenerii din 2023, compania globală de gestionare a muzicii și editura TaP Music, BBC confirma că Mae Muller va reprezenta Regatul Unit cu piesa „I Wrote A Song” la cea de-a 67-a ediție Eurovision Song Contest, care va avea loc la Liverpool, în mai 2023.

Știrea a fost dezvăluită în exclusivitate de Zoe Ball în emisiunea Radio 2 Breakfast mai devreme astăzi (joi, 9 martie) și în această seară, la 20:55, pe BBC One și BBC iPlayer, Scott Mills va avea primul interviu TV exclusiv cu Mae și prima transmisie televizată a videoclipului oficial.

Mae încă lucra la un pub când a obținut primul contract de publishing. În doi ani, ea a lansat 3 EP-uri pline de bijuterii pop care s-au remarcat prin refrenul melodic și versuri care erau înflăcărate și fără scuze în sinceritatea lor. Furând atenția industriei, ea a susținut pe Little Mix în turneul lor din 2019, a obținut milioane de vizualizări pe YouTube și a obținut un hit în top 10 din SUA cu single-ul ei de platină, „Better Days”, pe care l-a interpretat în emisiunea NBC The Tonight Show Starring Jimmy Fallon.

După ce a semnat cu Capitol Records UK (parte a Universal Music Group), Mae continuă să iasă în evidență și în 2022, fiind nominalizată la MTV EMAs și VMAs. De atunci, muzica ei a atins peste două miliarde de stream-uri și 5,5 milioane de ascultători lunar pe Spotify.

Mae Muller a scris „I Wrote A Song” împreună cu compozitorul Lewis Thompson (David Guetta, Joel Corry și Raye – Bed) și Karen Poole, care a compus pentru Kylie Minogue, Lily Allen, David Guetta și Alisha’s Attic.

Mae Muller spune: „Sunt atât de încântată să particip la Eurovision anul acesta și să reprezint Marea Britanie! Toată viața mi-a plăcut să mă uit la Eurovision, așa că să concurez într-o competiție muzicală atât de mare este, pur și simplu, genial. Sunt un mare fan al atâtor artiști care au avut succes la Eurovision, de la ABBA la Måneskin! Sam Ryder a fost atât de uimitor anul trecut și a dovedit că Marea Britanie poate fi din nou în clasament! Am scris melodia „I Wrote A Song” acum câteva luni, când treceam printr-o perioadă grea și îmi doream să mă simt împuternicită în ceea ce privește relațiile, așa că să fie aleasă pentru piesa Eurovision din Regatul Unit de anul acesta este sincer un vis!”

Co-fondatorii TaP Music, Ben Mawson și Ed Millett, spun: „Întotdeauna am fost fani ai lui Mae pentru vocea ei, cântecele și carisma ei de vedetă, iar când am auzit I Wrote A Song, am fost cu adevărat impresionați de mesajul său de impact, alături de tonul său jucăuș și producția distractivă. Din momentul în care am cunoscut-o pe Mae, am știut că va fi o ambasadoarea incredibilă pentru Marea Britanie la Eurovision. Alături de talentul ei abundent, ea are cea mai minunată personalitate caldă și distractivă și și-a exprimat pozitivitatea și entuziasmul cu privire la oportunitatea de a reprezenta Marea Britanie. Suntem foarte încântați să lucrăm cu Mae, EMI și compania ei de management Modest! pentru sprijinirea lui Mae pentru a obține un alt rezultat grozav la Eurovision.”

Jo Charrington, co-președinte al EMI, spune: „Suntem incredibil de încântați că Mae va reprezenta Regatul Unit la Eurovision. Mae este un talent remarcabil, cu calitate de superstar, este îndrăzneață, carismatică, distractivă și o interpretă fascinantă, care și-a adunat deja un public global prin muzica ei. Lucrând alături de TaP, Modest! și BBC, suntem extrem de încrezători că Mae va oferi un moment emblematic pentru Marea Britanie la spectacolul important din acest an de la Liverpool.”

Rachel Ashdown, redactor principal pentru Eurovision la BBC, spune: „Am dori să mulțumim TaP pentru căutarea extinsă a candidatului britanic la Eurovision în acest an. Angajamentul și impulsul lui Mae în reprezentarea Regatului Unit sunt incontestabil clare și sunt sigur că va fi un ambasador strălucit cu „I Wrote A Song”.

În această seară, la BBC One și iPlayer, la 20:55, Eurovision 2023: Meet the UK Act o va prezenta pe Mae publicului din Marea Britanie într-un interviu exclusiv cu Scott Mills. În cadrul emisiunii, Scott va aprofunda cariera lui Mae și va auzi cum se pregătește Mae pentru concursul de la Liverpool. De asemenea, va prezenta videoclipul muzical în prima emisiune televizată.

Concursul va avea loc la Liverpool în luna mai. Marea Britanie găzduiește în numele Ucrainei, după victoria țării la concursul din 2022 cu piesa „Stefania” de Kalush Orchestra. Semifinalele vor fi difuzate pe BBC One și BBC iPlayer marți, 9 și joi, 11 mai, la ora 20:00, iar Marea Finală va fi difuzată pe BBC One și BBC iPlayer plus prin BBC Radio 2 și BBC Sounds sâmbătă, 13 mai, de la ora 20:00.

Păreri?

0 Comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *