Marta Popovici & On The Fly lansează single-ul Hazy Eyes
2022-02-23 23:13:00

Miercuri, 23 februarie, Marta Popovici lansează alături de On The Fly primul single de pe albumul ROUND DANCE.

Marta Popovici & On The Fly este una dintre cele mai efervescente trupe cu influențe jazzistice din noua generație. Fondată în anul 2018, trupa a început să se dezvolte în cadrul Universității de Muzică din București, din dorința de a studia și de a cânta jazz. Curând, fiecare dintre cei cinci membri ai trupei au început să cunoască scena locală prin colaborări, concerte și jam sessions, activând frecvent în localuri de profil, festivaluri, înregistrări.

Parcursul trupei a fost unul clar și direct de la interpretarea bine-cunoscutelor standarde de jazz către compoziții proprii, scrise de vocalista Marta Popovici. Preocuparea sa pentru subiecte precum psihologia și filosofia au dat naștere unor versuri bine articulate ce îndeamnă publicul să exploreze cu curaj bogăția lumii interioare.

Acestea sunt sprijinite de texturile sonore create de instrumentiști, constituind astfel corpul unei narațiuni moderne, evocând emoții precum calm, seninătate, furie, confuzie, dorință și renunțare. Muzica are o paletă expresivă bogată, trecând de la subtil și nuanțat până la dur și incisiv, așa cum, de cele mai multe ori, viața este un amalgam ce îndeamnă la acceptarea întregului spectru de emoții. Sonoritatea care rezultă a fost descrisă ca modern jazz, nu-jazz, trip-hop, soul, R&B, cu influențe fusion, rock și din muzica electronică.

Hazy Eyes este a doua piesă scrisă de Marta pentru On The Fly și primul single al albumului Round Dance. Compoziția evocă sentimente de angoasă și neliniște, echilibrate prin intuiția unei armonii universale din care fiecare individ poate face parte. În final, piesa se transformă într-un cânt cathartic, o odă pentru natură și pentru hipnotizantele ei puteri vindecătoare.

Round Dance va fi lansat în regim independent pe data de 20 martie 2022 prin platforma Bandcamp și pe toate platformele de streaming.

Păreri?

0 Comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *