Nimic fără love - Bands - Drei x Killa Fonic x Rick Ross
2023-08-08 20:54:24

Aveți în fața voastră o colaborare care va rămâne în memoria hip-hop-ului românesc și nu numai, datorită flow-urilor ireproșabile ale celor trei nume grele care tronează pe piesa “Bands”: Drei, Killa Fonic și Rick Ross. Cu o atitudine gangsta și versuri pe măsură, cei trei cântă despre fascinația pentru feminin și despre dependența de aceasta, fiind superioară milioanelor din cont. Deși vin din colțuri diferite ale lumii, cei trei s-au regăsit în propriile experiențe ale celuilalt și s-au unit nu doar prin muzica, ci și cultura, care de zeci de ani unește glasuri și suflete: hip-hop.

Creditele pentru “Bands” merg către Drei, Killa Fonic, Rick Ross, Emmanuel Christiano Jacinthe și Cosmin Cătălin Motea. Producția a fost realizată de Diny, iar mix-masterul de IRKO. Piesa vine însoțită de un videoclip, regizat de frații Stan (Richard și Claudiu), care se reunesc după 6 ani – pentru o colaborare uluitoare. Richard, stabilit în prezent în Los Angeles, este foarte apreciat de către legendele hip-hop-ului american, în timp ce Claudiu a evoluat în carieră ca regizor respectat de seriale și documentare. Videoclipul a fost filmat în trei orașe emblematice: Miami, Los Angeles și București.

,,Cei 10 ani petrecuți în L.A. m-au format atât ca om, cât și ca artist și sper ca influența orașului să se resimtă și în muzica mea. Mă bucur că la întoarcerea mea am cunoscut artiști precum Killa Fonic și că am reușit să ne conectăm muzical, iar Rick Ross este deja un tovarăș vechi, cu care mă simt onorat să colaborez.” ne spune Drei.

,,Eu și Drei suntem din același oraș. Știam unul de celălalt, dar ne-am conectat prin Undefined Business, un prieten comun artist grafic, și el tot din Ploiești. Am intrat în studio, am intrat pe piesa lui Drei cu Rick Ross și am mai făcut și alte piese împreună. M-am îndrăgostit de instrumental și m-am simțit ca atunci când am scris pentru <<Miami Bici>>, doar că de data asta conexiunea cu Miami și California a fost directă. Pot să adaug că am avut onoarea să-mi aud vocea mixată și masterizată de IRKO, un inginer de sunet imens din SUA, care lucrează cu unele dintre cele mai celebre nume din hip hop-ul internațional. Clipul a fost filmat de Claudiu Stan și montat de fratele său Richard Stan, cu care nu am mai lucrat până acum, dar a fost o experiență inedită.” ne spune Killa Fonic.

Drei vine cu o voce și o dimensiune unică în industria muzicală, nevăzute până acum – născut în România și stabilit în America (Los Angeles), cu un flow melodic și o apariție fizică pe măsură. Drei este primul artist european cu adevărat înrădăcinat în hip-hop și a utilizat deja diversitatea sa muzicală și abilitatea de a cânta pentru o listă solidă de colaborări A-list, care fac parte din viitoarele sale lansări. În afara muzicii, Drei este o personalitate multidimensională și un antreprenor cu o prezență semnificativă în cultura adidașilor; deține o serie de afaceri în industria consumului, inclusiv hoteluri, restaurante, băuturi pentru consumatori și imobiliare, precum și în baschet.

Creativitatea artistică, versatilitatea muzicală și sinceritatea brutală fac din Killa Fonic un artist unic în România. Killa și-a început cariera muzicală în proiectul Șatra B.E.N.Z., alături de care a lansat albumele O.$.O.D. 1 și 2. Artistul a început să își lanseze propriile materiale solo înainte de a părăsi grupul în 2019, mai exact albumele “Ramses 1989”, “Lamă Crimă”, “Emotiv Munteana” și “Trendsetter”. Ulterior, acesta a mai înregistrat încă 5 albume: “III”, “BeetleJuice”, “2089”, “Terra Vista” și “Osvaldo”. Fiecare lansare a sa a avut un impact asupra scenei urbane, unele depășind chiar și granițele, bucurându-se de succes la TV și radio. Printre cele mai mari hituri ale lui Killa Fonic se numără “Bambolina” cu Carla’s Dreams, “Miami Bici”, “Go Gettas” cu Nane & Azteca & bbno$, “MAMBO”, “Richie Rich”, “NIMENI”, “Lucifer”, “HAOLO” cu Nane. Colaborarea sa cu Delia pentru piesa “Cum am știut” a fost un real succes, piesa petrecând 20 de săptămâni în Top 10 cele mai difuzate piese pe TV. Piesa “Miami Bici”, inclusă în coloana sonoră a filmului cu același nume, a ajuns pe locul #1 în categoria Hip-Hop/Rap pe Apple Music și pe locul #1 în topurile Spotify. De asemenea, a fost desemnată Top Romanian Track 2020, fiind cea mai ascultată piesă a anului în România. În plus, “Brasileira”, piesa din coloana sonoră a filmului “Teambuilding”, în colaborare cu RAVA, a strâns 20 de milioane de vizualizări pe YouTube și a ajuns pe locul #3 în topurile Spotify. La sfârșitul lui 2022, Killa Fonic a lansat noul său album “Osvaldo”, o combinație de sunete old school, trap și jazz. Anul acesta, fanii s-au bucurat și de versiunea deluxe a albumului, care include colaborări cu artiști precum Puya, Cabron și Holy Molly. Recent, artistul a lansat EP-ul experimental “SS1000”, în care se regăsesc colaborări cu artiști precum RAVA și 911.

Rick Ross a readus Miami în lumina reflectoarelor naționale ale rap-ului cu piesa “Hustlin'” (2006), transformându-l nu doar într-o figură marcantă a hip-hop-ului, ci și într-o stea improbabilă a muzicii pop. Albumul său de debut “Port of Miami” și albumele sale ulterioare, inclusiv “God Forgives, I Don’t” (2012) și “Port of Miami 2” (2019), au intrat toate în Top 10 al clasamentului Billboard 200. Prin intermediul propriei sale case de discuri, Maybach Music Group, a promovat carierele unor artiști precum Wale, Meek Mill și French Montana. Succesul lui Ross a continuat cu hituri precum “Super High”, “B.M.F. (Blowin’ Money Fast)”, “Aston Martin Music” și “Diced Pineapples”, colaborând cu diferiți artiști și obținând multiple nominalizări la premiile Grammy. Artistul a rămas o forță dominantă în anii 2010 cu albume răsunătoare, piese precum “Super High,” “B.M.F. (Blowin’ Money Fast),” “Aston Martin Music,” “Diced Pineapples” și colaborări de succes cu Khaled, Kanye West, Lil Wayne și Chris Brown. Cel de-al unsprezecelea său album, “Richer Than I Ever Been”, a fost lansat în decembrie 2021, incluzând colaborări cu artiști de renume precum J. Cole și Drake.

Păreri?

0 Comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *