Pearl Jam a lansat single-ul "Dark Matter" și anunță noul album
2024-02-16 21:56:17

Pearl Jam a lansat single-ul “Dark Matter” și anunță noul album, al doisprezecelea, Dark Matter, pe 19 aprilie 2024 și va lansa un turneu mondial cu 35 de opriri în luna mai. Produs de producătorul Andrew Watt, câștigător al mai multor premii GRAMMY®, Dark Matter, marchează prima lansare a trupei de la Gigaton (2020).

În 2023, membrii Pearl Jam — Eddie Vedder [voce], Jeff Ament [bas], Stone Gossard [chitară ritmică], Mike McCready [chitară solista] și Matt Cameron [tobe] — s-au retras la Studiourile Shangri-La din Malibu, unde pur și simplu s-au conectat și au cântat cu producătorul Andrew Watt la cârmă. Muzicienii s-au confruntat unul cu altul în același spațiu și au comunicat sonor la cel mai înalt nivel. Scriind și înregistrând într-o explozie de inspirație, Dark Matter s-a născut în doar trei săptămâni.

Drept urmare, Dark Matter canalizează spiritul comun al unui grup de confidenți și frați creativi de-a lungul vieții într-o cameră, jucându-se ca și cum chiar viața lor ar depinde de asta. Tot sângele, transpirația, lacrimile și energia unei cariere cu istorie s-au simțit reînnoite și turnate în acest singur corp de muncă.
Membrii trupei au previzualizat discul cu o petrecere de ascultare la emblematicul Troubadour din West Hollywood în timpul săptămânii GRAMMY®.

Vedder a spus: „Îmi dau fiori, pentru că am amintiri bune. Încă căutăm modalități de a comunica. Ne aflăm în acest moment al vieții noastre când ai putea să o faci sau nu ai putea să o faci, dar încă ne pasă să punem acolo ceva semnificativ și sperăm că este cea mai bună lucrare a noastră. Fără hiperbole, cred că aceasta este cea mai bună lucrare a noastră.”

Ament a adăugat: „Ceea ce a spus Ed despre aducerea noastră într-o cameră în acest moment, am simțit că eram pe cale să facem un album cu adevărat important. Multe dintre acestea au avut de-a face cu atmosfera pe care a creat-o Andrew. El are cunoștințe enciclopedice despre istoria noastră, nu doar ca trupă și cum am scris cântece, ci și ca artiști. Putea să identifice lucrurile pe care le făceam pe melodiile vechi până la punctul în care îmi spuneam: „Despre ce naiba vorbește?” Emoția lui era contagioasă. El este o forță. Vreau doar să vă mulțumesc pentru că ne-ați ținut pe drumul cel bun. Nu aș putea fi mai mândru de noi ca trupă. Mă simt atât de recunoscător pentru fani, dar mai ales pentru frații mei și acești oameni cu care am făcut muzică.”

Păreri?

0 Comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *