PHOENIX. HAR/JAR va avea proiecții speciale la TIFF și în alte orașe din țară
2023-06-15 23:28:03

Spectatorii vor putea (re)vedea filmul documentar Phoenix. Har/Jar produs de Televiziunea Română prin Casa de Producție TVR de-a lungul verii, în mai multe proiecții speciale, în prezența membrilor echipei.

Controversata poveste a trupei Phoenix, spusă chiar de membrii acesteia, va fi proiectată la Cluj în cadrul selecției ‚Larger than Life’ a celei de-a 22-a ediții a Festivalului Internațional de Film Transilvania (TIFF) vineri, 16 iunie, de la ora 21:30 la Muzeul de Artă și sâmbătă, 17 iunie, la 18:15 la Cercul Militar, în prezența regizorului Cornel Mihalache și a Claudei Nedelcu Duca – producător.

În data de 4 august, spectatorii din Deva vor avea ocazia să urmărească filmul în cadrul Festivalului DEVAră, iar două săptămâni mai târziu, pe 18 august, filmul TVR poate fi văzut la Bastionul Țesătorilor din Brașov şi apoi la Râșnov, pe 19 august, pe ecranul mare din Grădina Cetății și în cadrul Festivalului de Film și Istorii. Tot în luna august, filmul va avea o proiecție la Iași, în cadrul Serilor Filmului Românesc.

Phoenix. Har/Jar reunește membrii formației din perioada de dinaintea plecării din 1977 și punctează momentele importante din cronologia tumultuoasă a trupei, de la primele apariții din 1962 sub numele de „Sfinții”, până în prezent, povestind, în premieră, întâmplările prin care au trecut în țară, relația cu Securitatea, momentele în care au hotărât să fugă din România și cum au reușit s-o facă, dar și viața pe care au dus-o peste hotare înainte și după Revoluția din ’89.

Phoenix. Har/Jar este un documentar al Casei de Producţie TVR după un scenariu semnat de Cornel Mihalache și Claudia Nedelcu Duca. Montajul filmului îi aparține Roxanei Elekes, regia lui Cornel Mihalache, iar Claudia Nedelcu Duca este producător.

Filmul este primul proiect al Televiziunii Naționale care a beneficiat de o distribuție în cinematografe la nivel național.

Distribuit de Cineplexx Romania, filmul documentar Phoenix. Har/Jar urmează să fie proiectat în perioada următoare în Capitală și alte orașe din țară.

Păreri?

0 Comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *