Povestea romanului care a cantat cu Sevdaliza, la CATEDRAL. Mii de oameni si o atmosfera exploziva, la festivalul de muzica si arte vizuale din Iasi
2022-05-22 08:23:00

Peste 5.000 de oameni s-au distrat, vineri, în prima zi de CATEDRAL, cel mai amplu festival de muzică și arte vizuale din România, organizat în Grădinile Palas, din Iași. Sevdaliza, Spike, Robin and the Backstabbers, CS84, Zimbru și Alexandrina, artiștii care au urcat pe scenă în prima zi a festivalului, au încântat publicul prin muzica lor, iar show-ul de arte vizuale semnat de artistul vizual Andrei Cozlac și de echipa sa de cinci VJ a dominat întreaga atmosferă, prin imagini spectaculoase proiectate pe Palatul Culturii. CATEDRAL este inclus în calendarul Romanian Creative Week, cel mai important eveniment dedicat industriilor creative românești, care are loc la Iași, în perioada 20 – 30 mai.

Sevdaliza, artista de origine iraniană, din Olanda, cu sute de milioane de fani în întreaga lume, le-a spus, încântată, festivalierilor că nu-și imagina că atât de mulți oameni veniți la CATEDRAL îi vor ști pe de rost piesele. O surpriză la show-ul Sevdalizei a fost unul dintre instrumentiștii cu care solista a venit la Iași. Mihai Pușcoi, român născut în Olanda, unde este stabilit, i s-a alăturat vedetei, în urmă cu opt ani, în diverse proiecte muzicale, devenind, între timp, foarte buni prieteni, ba chiar rude. Având părinții fugiți din țară înainte de 1989, Mihai a mărturisit că este tot mai emoționat când ajunge în România, pentru că o simte ca pe țara părăsită de mama și de tatăl lui, dar în care el și-ar dori să se stabilească.

„M-am bucurat foarte mult să cânt la Iași, alături de Sevdaliza. Atmosfera a fost incredibil de frumoasă. Sunt născut în Olanda, unde e toată viața mea acum, însă am mai venit în România, de-a lungul timpului. Am început să studiez muzica, mai întâi la nai, apoi la vioară, după care m-am apucat de producție. În timp, totul a decurs frumos, am intrat în contact cu mulți artiști, care mi-au propus diferite proiecte. Unul dintre acești artiști este Sevdaliza, care a venit la mine, acum opt ani, și mi-a spus să facem muzică împreună. Așa a pornit totul. În anii ăștia, am devenit mai mult prieteni decât colaboratori, eu fiind și nașul copilului ei”, a povestit Mihai Pușcoi.

Despre Sevdaliza, Mihai a spus că, „dacă o cunoști personal, înțelegi că e chiar mai spectaculoasă decât este pe scenă. Are o energie explozivă, nu e o persoană falsă, iar asta îmi place mult la ea. Este iraniană-olandeză și cred că această combinație a făcut-o un artist complet”.

„Am o casă mică în București și sper să vină o zi în care să pot locui în România, deoarece acum încă am foarte multe proiecte în Olanda. Știu că părinții mei au fugit de aici, de Ceaușescu, dar România se schimbă, iar mie îmi place totul aici. Oamenii, locurile, mâncarea, tot. De la mici, tocăniță, mămăligă nu-mi pot lua gândul”, a spus, zâmbind, artistul.

Sâmbătă, 21 mai, vor urca pe scenă Disco Sigaretta, Dimitri’s Bats, Moonlight Breakfast, Theophilus London, Cassia și Milcky Chance. Biletele la CATEDRAL pot fi cumpărate de aici https://catedralmusicfestival.ro/. Pentru o zi de festival, costul biletului este de 99 de lei + 6% booking fee. Totodată, caravanele CATEDRAL, de la care se pot achiziționa, de asemenea, bilete se plimbă prin tot Iașul, una dintre ele fiind în Grădinile Palas, chiar la intrarea în festival.

În perimetrul în care se desfășoară CATEDRAL, spectatorii se pot bucura de o experiență senzorială unică: lounge-uri, o zonă instagramabilă, baruri, food zone, live cooking show-uri, instalații artistice de ultimă generație.

Păreri?

0 Comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *