Poveștile înscrise pe Harta Colecționarului de amintiri devin performance-uri susținute la ferestrele clădirilor din capitală
2022-11-04 18:38:57
Pereții fiecărei case ascund de ochii privitorului mii de povești cărora le-au fost martori de-a lungul vieții. La cea de-a doua ediție a proiectului Harta Colecționarului de amintiri, clădirile bucureștene se dezbracă de secrete și dezvăluie curioșilor câteva dintre cele mai personale amintiri împărtășite de locuitorii orașului.  Episodul Ferestre se va încheia cu un spectacol creat de artiștii unteatru, compus din 10 performance-uri  pe care spectatorii și trecătorii le vor putea urmări gratuit din stradă, în tot atâtea locuri din capitală. Toate momentele artistice sunt construite pe baza unor experiențe reale, și vor compune un traseu pe care iubitorii de teatru vor avea trei ocazii să-l parcurgă, pe 11 și 12 noiembrie.
Dacă în 2021, în prima etapă a proiectului, artiștii unteatru au reimaginat 30 de întâmplări petrecute pe străzile capitalei, transformându-le în fragmente audio, video și ilustrații digitale, disponibile și astăzi pe hartacolectionarului.unteatru.roEpisodul Ferestre propune o abordare inversă și aduce poveștile digitale în stradă. De aici, bucureștenii vor urmări felii de viață, interpretate de actori profesioniști la ferestrele și balcoanele caselor și blocurilor. Clădirile din Sfinții Apostoli nr. 44, Popa Tatu nr. 68, Transilvaniei nr. 11 și Calea Griviței nr. 77 se numără printre spațiile propuse ca loc de întâlnire. Un eveniment special va avea loc pe Arcul de Triumf – șansa bucureștenilor de a explora de la înălțime poveștile din Cartierul Aviatorilor.
Pentru a oferi spectatorilor ocazia să descopere toate cele 10 povești, organizatorii proiectului vor construi un întreg traseu, compus din 10 spații, cu performance-uri susținute simultan, conform următorului orar:
  • Vineri, 11 noiembrie, de la ora 19:00;
  • Sâmbătă, 12 noiembrie, de la orele 13:00 și 16:00.

Întâmplările care stau la baza spectacolului susținut în București pe 11 și 12 noiembrie au fost propuse de locuitori ai orașului, în urma unui apel de înscrieri lansat de unteatru în luna octombrie. Câteva dintre acestea au fost deja ilustrate de scenograful Vladimir Turturica și pot fi citite pe site-ul proiectului: hartacolectionarului.unteatru.ro.

Acestea fiind spuse, vă invit cu drag, apoi vă aștept cu impresii!

0 Comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *