Premiera săptămânii: Servants, cu Vlad Ivanov
2022-02-17 18:55:00

Biserica și puterea: Vlad Ivanov în Servants

Servitorii/ Služobníci. Regia: Ivan Ostrochovský
Cu: Samuel Skyva, Samuel Polakovič, Vlad Ivanov, Vladimír Strnisko

Un film noir, cu aer de distopie, superb filmat, ca o succesiune de tablouri alb-negru în mișcare, despre un subiect controversat: colaborarea preoților cu regimul totalitar. Vlad Ivanov face un nou rol memorabil, de data asta în limba slovacă. Este ofițer al poliției politice, cel însărcinat cu urmărirea și eliminarea celor care refuză să colaboreze.

Anul 1980, Cehoslovacia comunistă. Temându-se ca școala lor să nu fie închisă, profesorii unui seminar teologic își modelează elevii în așa fel încât să fie pe placul Partidului Comunist. Fiecare seminarist trebuie să decidă ce cale alege: colaborează sau devine ținta regimului. Inspirat de evenimente reale.

Filmul ăsta are o atmosferă care îți intră în oase”, o spune chiar Ivanov, într-un interviu, aici.

🏆 Competiție Encounters, Berlinale 2020
🏆 New Directors/ New Films, 2020
🏆 Best Soundtrack/Sound Design la Film Fest Gent (Cristian Lolea și Miroslav Tóth)

Trailer Servitorii
COLECȚII

#FromBerlinale

Dacă tot e Berlinale, am adunat într-o mini-colecție filme care și-au început cariera în festival. Pe lângă Servants, găsești aici experimentul DAU (DAU. Natasha și DAU. Degeneration), parte ficțiune, parte un straniu reality-show, creat și filmat de un regizor rus în Ucraina, Confidence, pentru care István Szabó a câștigat Ursul de Argint în 1980, The Golden Glove, o istorie care-ți dă fiori, inspirată din realitate, sau filmele românești De ce eu? și Monștri.
VEZI COLECȚIA 

#LoveMatters

Filme care anunță primăvara: de dragoste, de despărțire, de regăsire, filme cu dileme sentimentale și revelații despre propria sexualitate.
VEZI COLECȚIA 
STILL HOT 

Dineu cu vecinii de sus

The People Upstairs// Regia: Cesc Gay
Filmul de deschidere TIFF 2021 e online! O comedie despre viața de cuplu, sex și prejudecăți. Vecinii de sus par să facă sex tot timpul, după zgomote. Intrigați, vecinii de jos îi invită la cină, fără să bănuiască ce propunere îi așteaptă. Cu vedetele spaniole Javier Cámara și Belén Cuesta.
VEZI FILMUL

Ghostbox Cowboy

Regia: John Maringouin, 2018
Pentru cei care nu se tem de propuneri neobișnuite, un film greu de clasificat, filmat acolo unde puțini au pătruns: în inima industriei tech chineze. Un antreprenor din Texas își investește economiile într-o afacere în China, însă lumea în care a intrat e gata să-l înghită.
VEZI FILMUL
#BILETE  

Povestea România sălbatică

Timp de peste 10 ani, Dan Dinu și Cosmin Dumitrache au colindat prin țară, încercând să surprindă tot ce are natura mai prețios. Making of-ul documentarului România sălbatică e un documentar în sine, plin de adrenalină și umor, și poate fi văzut exclusiv pe TIFF Unlimited. Fiecare bilet cumpărat contribuie la continuarea proiectului, care are o mare componentă educațională.

🎫 Un bilet costă 3 USD + TVA și îți permite accesul pentru 3 zile, din momentul achiziției.

Păreri?

0 Comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *