Prima editie de HeyDay Festival s-a incheiat cu succes! Publicul a cantat hituri legendare cu peste 30 de artisti din UK, Italia si Romania
2016-05-30 16:51:14

Weekend-ul acesta a avut loc HeyDay, cel mai mare festival international de trupe tribute din Romania, organizat de creart, care s-a desfasurat in Parcul Izvor din Capitala pe 27, 28 si 29 mai.

Pe cele doua scene principale, River Stage si Park Stage, au performat artisti internationali care au parcurs mii de kilometri pentru a incanta publicul din Romania cu hituri nemuritoare, precum “We are the Champions”, “Stairway to Heaven”, „Beat it”, “Someone like you” sau ”Rehab”. Mai mult, sase trupe tribute din Romania au bucurat publicul cu unele dintre cele mai renumite si cantate piese, printre care amintim “Another Brick in the Wall”, „Fade to Black” sau “Thunderstruck”. O alta surpriza muzicala pe scena principala a fost trupa When Violin Meets Guitar, un proiect muzical acustic compus din Cristian Horia (vioara) si Emilian Florentin Gheorghe (chitara). Astfel, cu spectacole care au avut loc alternativ pe cele doua scene, programul HeyDay a tinut publicul alert in fiecare seara a festivalului.

Pe scena Stars au concertat castigatorii concursului lansat de HeyDay pentru newcomers, artisti pasionati, care au deschis zilele de festival cu show-uri pline de energie: Vizi Imre, 4 betze – Red Hot Chilli Peppers tribute, New Proscenium – Nightwish tribute, Jagers, Trupa 23, Victor Rojas – Gipsy Kings tribute, Four Dimensions – Ozzy Osbourne tribute, Theo and the Wristband – Frank Zappa tribute.

Cum muzica a fost punctul de atractie principal, publicul a fost impresionat de cele doua scene imense, personalizate cu instalatii de lumini inedite, care se armonizau cu sunetul, in functie de ritm. Show-urile au  fost transmise live pe cele patru ecrane de la scene.

Cu 30 de trupe si artisti care au cantat live, festivalul HeyDay a adunat in Parcul Izvor, in cele trei zile, peste 10.000 de oameni care s-au bucurat atat de muzica buna, cat si de activitatile recreative gratuite, precum tatuaje, make-up si coafuri, jocuri muzicale pentru copii, filme documentare, studio foto, plus coltul gastronomic pentru toate gusturile.

HeyDay a avut spectacole ce au imbinat stiluri diferite de muzica din anii ’60 pana in prezent, care, cu siguranta, au ramas in inimile celor aflati la eveniment. In weekend-ul 27-29 mai, Parcul Izvor a devenit un spatiu dedicat muzicii si relaxarii. Pe langa atractiile propuse, tineri si familii au putut intra cu bicicleta in zona de festival, s-au jucat badminton, fie au stat pe patura si s-au bucurat de un weekend colorat de ritmuri legendare si de multa voie buna. Astfel, prin intermediul HeyDay, Bucurestiul a devenit o destinatie culturala ce incurajeaza turismul de festival, alaturandu-se oraselor de renume din Europa care organizeaza unele dintre cele mai mari festivaluri tribute din lume.

Acestea fiind spuse, nu-mi ramane decat sa va arat imagini de la eveniment si sa va invit sa-mi spuneti daca v-ati simtit bine. Enjoy!

Mai multe poze de la cele trei zile de festival aici.

0 Comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *