Remme si Clara Mae lanseaza single-ul half a world away
2022-02-04 21:23:00

Cântărețul și compozitorul olandez Remme și cântăreața suedeză Clara Mae își unesc forțele pentru a începe noul an cu noul lor single „half a world away”. Piesa s-a dovedit a fi un imn sincer despre un dor pe care cei mai mulți dintre noi îl cunoaștem prea bine după ultimii doi ani de pandemie.
„Pentru mine, ‘walf a world away’ înseamnă să-mi lipseasca cineva. Cum se poate sa simți pe cineva atât de aproape de tine, dar totusi atât de departe. Se ajunge într-un punct în care nu te poți opri să te gândești la toate lucrurile mărunte pe care le-ai împărtășit, te întrebi dacă această persoană se mai gândește și la tine și te ține treaz noaptea”, spune Remme despre cântec.
„Cred că mulți dintre noi am experimentat sentimentele pe care le împărtășesc în piesa, mai ales în ultimii doi ani. Într-o perioadă în care suntem cu toții atât de conectați prin telefoanele noastre, cei dragi par să fie departe și cred că tuturor ne lipsesc uneori interacțiunile umane, reale”, continuă el.

Ambii cântăreți s-au întâlnit în Suedia, la sfârșitul anului trecut și au făcut clic, demonstrând că uneori găsim în mod neașteptat potrivirea perfectă „la jumătate de lume distanță”.

„Întotdeauna am simțit că există o altă latură a poveștii când scriam piesa. Mi-a plăcut ideea ca aceasta să fie un duet și când am întâlnit-o pe această uimitoare artistă suedeză pe nume Clara Mae, în timpul unei excursii la Stockholm, în decembrie, totul a fost perfect. Am devenit imediat un fan al muzicii și al vocii ei și am simțit amândoi ceva care se leagă în timp ce terminam piesa împreună. Ea a trimis înregistrările vocii ei după ce m-am întors acasă, în Olanda, iar ideea de a fi la jumătate de lume distanță s-a simțit dintr-odată foarte reală”, ne spune Remme despre realizarea piesei.

Clara împărtășește acea amintire a unei conexiuni instantanee. „Nu auzisem niciodată de Remme înainte să mă contacteze pentru acest cântec. Am fost imediat uimita de profunzimea și tonul vocii lui și de cum am crezut în cuvintele pe care le cânta aproape instantaneu. Pentru mine, acesta este întotdeauna un factor important”, își amintește ea.
„Cântecul în sine pare foarte clasic, dar într-un mod fresh, așa că nu am ezitat să trec pe asta. Mi-am scris partea mea pentru a o face mai personală și pentru a reliefa și mai mult asupra faptului că suntem, de fapt, în diferite țări și diferite părți ale lumii. Ne-am întâlnit pentru scurt timp la Stockholm în decembrie și el este un tip atât de drăguț și sper cu adevărat că situația covid se va rezolva curând, astfel încât să putem sta cu adevărat și poate să-l cântăm live la un moment dat.”

Compoziția lui Remme s-a dezvoltat într-o poveste și mai profundă în ultimii doi ani ai carierei sale. Vocea caldă și blândă este încă acolo, melodiile sunt despre dragoste și momentele polaroid ale vieții, dar sound-ul lui remme a ajuns mai mult ca niciodată între balade power și imnuri pop pe care vrei să le cânți cu voce tare și să le simți și mai tare.

Remme trăiește muzica de la vârsta de 12 ani și de atunci lucrează la melodiile sale, pentru care face naveta între orașul său natal Eindhoven și Berlin, unde se află studioul. Printre influențele sale se numără Frank Ocean, Fleetwood Mac, Bruce Springsteen, dar și Jeff Buckley și Justin Bieber. „Da, e foarte eclectic, dar poate că este un lucru milenar, că nu ne punem limite în acest fel”. Din cauza vârstei sale fragede și a abilităților sale de pian și chitară, el a fost, desigur, imediat salutat ca un multi-talent.

Păreri?

0 Comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *