Șatra B.E.N.Z. primește dublul disc de platină pentru albumul "8 Culcat", acordat de Def Jam Recordings România
2023-10-26 19:42:19

Una dintre cele mai iubite trupe de hip-hop din România, Șatra B.E.N.Z. a primit în cadrul lansării din 14 octombrie de la Arenele Romane dublul disc de platină pentru albumul 8 Culcat, oferit de către Def Jam Recordings România.

Povestea frumoasă dintre Șatra B.E.N.Z. și Arenele Romane a continuat în seara de 14 Octombrie 2023. În 2017 a fost lansarea OSOD 2, iar în 2019 a fost OSOD 4, ambele evenimente au rămas de poveste între fanii trupei, iar amintirile frumoase de atunci pot fi retrăite în aftermovieurile de pe canalul trupei. Lansarea din 14 octombrie a fost la fel de legendară, iar albumul 8 Culcat rămâne un moment important în istoria trupei pentru foarte multe motive, unul fiind că pentru prima dată au fost răsplătiți cu Discuri de Platină pentru succesul muzicii lor.

8 Culcat este cel mai matur album al trupei, un album făcut cu multă bucurie, dar și tristețe, un adevărat roller coaster emoțional. Pe parcursul conceperii albumului, regretatul NOSFE s-a stins din viață, dar spre bucuria tuturor, inclusiv a lui, apucase să scrie foarte mult, fapt pentru care NOSFE este parte din aproape toate piesele. Un alt moment aparte pentru fani & trupă a fost regăsirea lui Killa Fonic pe trei piese, după cinci ani de pauză cu Șatra. Momentele “Ou,Ou” și “Prietena ta” au fost din nou marcante pentru acest album; două videoclipuri șocante, cum nu prea se mai fac la noi, iar “Prietena ta” a devenit și imnul acestei veri, fiind no. 1 incontestabil.

Lansarea 8 Culcat a fost plină de momente memorabile ce vor putea fi retrăite în aftermovieul pe care îl pregătesc băieții. Alături de Șatra B.E.N.Z. au fost prezenți IDK, HVNDS, RAVA, M.G.L., Macanache, 4226, Amuly, Bruja, Alduts, EMAA, și Damia. Pe lângă interpretarea pieselor de pe 8 Culcat precum “Prietena ta”, “Cimitir” sau “TOBA ȘI Q BASSU”, au fost cântate și hiturile vechi precum “Vine Șatra”, “Bernabeu” sau “Vise de pește” spre deliciul fanilor. Recitalul emoționant al piesei “Prima zăpadă” alături de EMAA a fost urmat de un scurt montaj in memoriam lui NOSFE ce a sensibilizat cei peste 3000 de șatrabonți până la lacrimi. Au fost și momente de haos complet, tipic concertelor Șatra, precum varianta rock cu HVNDS la “Șatra se întoarce”, ori piesele de moshpit “START”, “MOSHPIT”, “4 ACE MILAN”, ori momentele când tot stadionul cânta, iar Șatra asculta, la piesa precum “Trap Army”.

Șatra B.E.N.Z. este primul proiect mainstream din România ce a definit curentul trap, acum atât de iubit de o întreagă generație. În formula inițială formată din Lu-K Beats, NOSFE, Keed, Super ED și Killa Fonic, Șatra a lansat două albume, O.S.O.D 1 & 2, ce au stârnit unul dintre cele mai mari valuri de hate neînțeles din industria muzicală. Piese precum “#traparmy”, “Șatra se întoarce”, “Dubai”, și multe altele, erau pe repeat în căștile sutelor de mii de fani, dar în același timp, cei cinci dădeau piept cu gândirea conservatoare a românilor. Proiectul a devenit tot mai iubit și acceptat de către industrie, cât și de fani, iar în discografia trupei găsim colaborări cu artiști precum Loredana, Damian Drăghici, Adda, NANE; Shift, What’s UP, la care se adaugă o listă lungă de colaboratori & prieteni SEEK Music.

Păreri?

0 Comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *