SEMIMARATONUL CRAIOVEI - ÎMPREUNĂ PENTRU COMUNITATE
2023-11-13 19:05:29

Oamenii aduc schimbarea pozitivă în comunitățile lor prin sport!

Evenimentele sportive de strângere de fonduri sudează comunitățile și le oferă oamenilor ocazia să facă parte din schimbarea pe care și-o doresc.

  • Primul eveniment de fundraising comunitar din Craiova – Semimaratonul Craiovei a fost organizat  pe data de 4 noiembrie 2018 de Asociația Română a Tinerilor cu Inițiativă (ARTI).  Eveniment de alergare cu strângere de fonduri pentru proiecte din comunitate a adus împreună peste 400 de oameni care au alergat pentru schimbările pozitive în care au crezut!

16.290 de lei a fost suma stransă în urma acestui eveniment, bani care au mers către fiecare dintre cele 10 cauze înscrise.

 

  • Cea de-a doua ediție organizată în data de 29 septembrie 2019 a susținut financiar 14 cauze și a adus la START 1200 de alergătorii. 990 leia fost suma stransă în urma acestui eveniment.

 

  • Cauza pentru care s-a alergat la Semimaratonului Craiovei 2020 ediția a III-a ROGVAIV(A) (“Totul va fi bine!”) a fost susținerea Fondului Local de Investiții COVID19 – susținerea sănătății sistemului de educație din Craiova pentru gestionarea situației provocată de criza COVID19. 126 de alergătorii s-au înscris în anul 2020. S-a alergat în intervalul 20 iulie – 20 septembrie 2020. 080 lei a fost suma colectată în urma  acestui eveniment.
  • Duminică, 09 octombrie 2022 a avut loc cea de-a patra ediție a “Semimaratonului Craiovei” – singurul eveniment de alergare cu strângere de fonduri pentru proiecte din comunitate. Evenimentul s-a bucurat de o participare de cca. 1500 de persoane! 885 lei a fost suma strânsă în urma acestui eveniment, bani care au mers către fiecare dintre cele 8 cauze înscrise.

 

EDIȚIA 2023

Cea de-a cincea ediție a Semimaratonului Craiovei s- a organizat duminică 22 octombrie 2023.

Suma totală colectată în urma acestui eveniment din taxele de participare ale alergătorilor și donații a fost de 76.256 lei

Evenimentul s-a bucurat de o participare de cca. 2500 de persoane!

10 au fost cauzele pe care cei peste 1100 de alergătorii înscriși le-au putut susține prin participarea la una dintre cele 10 curse.

20 de PARTENERI locali și instituționali, 10 ONG-uri, 7 PARTENERI MEDIA, 2 SPONSORI DE EVENIMENT, 1 SPONSOR DE CURSĂ și 23 SPONSORI GOLD – s-au alăturat proiectului organizat de echipa ARTI (Asociația Română a Tinerilor cu Inițiativă) și produs de SightRunning.

Sumele totale colectate în urma acestui eveniment, corespunzătoare fiecărei cauze în parte conform opțiunilor alergătorilor, participanților și donatorilor sunt:

1.“Stop Analfabetism drept Moștenire” (SAD) promotor: Asociația Română a Tinerilor cu Inițiativă (ARTI) -11.190 lei

2.” Câinii de Salvare în Educație” – promotor: Centrul Național de Educare Canină – CNEC – 3.290 lei

3. “Litere pentru viitor” – promotor: Asociația “Life is Better with Friends” -6.010 lei

  1. ʺTabăra Bucuriei ʺ (prima tabără destinată copiilor cu afecțiuni oncologice și alte afecțiuni grave din Oltenia) – promotor: Asociația Bucurie pentru Viață –28.911 lei
  2. ʺ Fii pregătit, dezastrele sunt la tot pasul ʺ – promotor: Filiala de Cruce Roșie Dolj- 4.800 lei
  3. Investim în sănătate & educație – „Și eu exist” – promotor: Fundația ANYA – 5.785 lei

7.„Ajută o familie cu mulți copii să-și îmbunătățească condițiile de locuit!”- promotor: Centrul Social de Urgență pentru persoane fără adăpost „Sf. Vasile” -5.175 lei

  1. “Învăț să fiu independent!” – promotor: A.N.C.A.A.R. filiala Craiova – 3.345 lei

9. “Craiova pe biciclete” – promotor: Asociația Junior Chamber International Craiova-2.540 lei

10. “Achiziție lampă fototerapie pentru copiii născuți prematur” – promotor: ASCOR Craiova – 5.210 lei

20% din banii încasați EXCLUSIV DIN TAXELE DE PARTICIPARE susțin cheltuielile de organizare ale Evenimentului și 80% din aceste taxe merg către fiecare cauză în parte în vederea susținerii cauzei promovate în Eveniment!

Sumele încasate din DONAȚII merg integral către cauzele din Eveniment!

Sponsori și parteneri ai Semimaratonului Craiovei au adoptat diverse cauze din Eveniment pentru care au strâns bani pe parcursul desfășurării acestuia, bani care au fost oferiți cu titlul de DONAȚIE!

Astfel, partenerii de la KINETO PLUS au adoptat în timpul evenimentului ʺTabăra Bucuriei ʺ (prima tabără destinată copiilor cu afecțiuni oncologice și alte afecțiuni grave din Oltenia) – pentru care au colectat din donațiile celor prezenți suma de 1.591 de lei, iar sponsorul DOBROGEA GRUP a adoptat aceeași cauză, pentru care a colectat din donațiile participanților la eveniment suma de 220 lei!

10.256 lei este suma strânsă PER TOTAL EVENIMENT exclusiv din DONAȚII pentru cele 10 ONG-uri prezente!

Toate aceste gesturi (participative sau donații) duc ONG-urile participante la eveniment, cu un pas mai aproape de atingerea fiecărui obiectiv, motiv de mulțumire și recunoștință pentru o COMUNITATE VIBRANTĂ!

Semimaratonul Craiovei  s-a desfășurat pe traseul: parcarea Sălii Polivalente Craiova –parcul Tineretului.

Participanților la trafic le cerem scuze pentru disconfortul creat! Sperăm ca la ediția 2024 cât mai mulți craioveni să renunțe  pentru câteva ore la mașină  și să se alăture demersului nostru pentru ca ÎMPREUNĂ să alergăm pentru COMUNITATE!

În 2024 organizăm ediția cu numărul VI!

Mulţumim tuturor celor care au făcut posibil acest eveniment, o comunitate care susține singurul eveniment de alergare și strângere de fonduri pentru proiecte din comunitatea craioveană!

  • S-au alăturat în calitate de SPONSOR DE EVENIMENT: RURIS ȘI CARDUL EDUBENEFITS – PRIMUL CARD DE BENEFICII EXTRASALARIALE DIN ROMÂNIA
  • Sponsorul curselor de 21 km și 21 km ștafetă: ALM POWER GROUP
  • Premii, vouchere, surprize și tombole au fost oferite cu sprijinul SPONSORILOR: BACOLUX HOTELS, CENTRUL COMERCIAL AUCHAN CRAIOVIȚA, DOCTORZ, SÂNZIANA, DOBROGEA GRUP, EXFLOR DISCOUNT, GORILLA GYM,  OPERATIVE, PIZZA IBIZZA, PHARMA BRANDS – MOLLER’S, KIRCHHOFF AUTOMOTIVE, TOP SPORT, REDAC, BTF ENGINEERING, NETROM, SAFF TRADING, ACADEMIA DE BASCHET INGERII BANIEI, CLUBUL UNIVERSITATEA CRAIOVA, ACS CHAMPIONS CRAIOVA, ZANZIBAR PUB, RESTAURANTUL CRAFT , RESTAURANTUL ARTIZAN 35, HALTA CĂȚELUL!
  • Încălzirea pentru curse a fost asigurată de partenerii de la GORILLA GYM
  • Recuperarea după efort a fost posibilă grație partenerilor de la KINETO PLUS
  • PARTENERI INSTITUȚIONALI la ediția 2023 au fost: Primăria Craiova, Școala Româno-Britanică, DJS Dolj, ISJ DOLJ, Universitatea de Medicină și Farmacie, RAADPFL Craiova, Sala Polivalentă, Waterpark.
  • Ne-am bucurat de sprijinul PARTENERILOR: FASTRACKIDS, ARN SOFT, AMERICAN EXPERIENCE, BARCICLETA, CHENIST, SSMC, OSACE, STARTSPORT C&S STEF, CLIMBING AKADEMOS, COLEGIUL NAȚIONAL MILITAR ,,TUDOR VLADIMIRESCU,, CRAIOVA.
  • Producătorul Evenimentului: ro.
  • Design: Gilbert Vasile
  • Întreținere site și platformă înscrieri: Daniela Vlădescu
  • Productie: ERURAL CONCEPT S.R.L
  • Servicii de cronometrare: SPORT SUPORT IT S.R.L Cluj Napoca
  • ONG-urile ale căror cauze au fost prezentate și susținute în eveniment: Asociația Română a Tinerilor cu Inițiativă, Centrul Național Educare Canină, Life is better with friends, Tabăra Bucuriei, Crucea Roșie Filiala Dolj, Fundația Anya, Asociația Vasiliada, ANCAAR, JCI Craiova, ASCOR Craiova.
  • Evenimentul a beneficiat de PARTENERI MEDIA: Kiss FM, ZONAL TV, Radio Crazy, Jurnalul Olteniei, Oltenia 24, Radio Nova Mix, TVR Craiova!
  • Evenimentul s-a bucurat de sprijinul a 150 de VOLUNTARI de la Centrul de Voluntariat Voluntaris, American Experience, Fundația Anya, Colegiul Național Militar ,,Tudor Vladimirescu” Craiova, KISS FM, Asociația “Bucurie pentru Viață”, Asociația Vasiliada, Crucea Roșie – filiala Dolj, Societatea Studenților Mediciniști Craiova, O.S.A.C.E, SRB, ALM POWER GROUP, Radio Crazy.

Vă adresăm invitaţia de a vizita site-ul www.arti.ro, pentru a lua contact direct cu munca și proiectele noastre şi de a participa alături de noi în acţiunile pe care le desfăşurăm!

Pe această cale vă transmitem mulţumiri dumneavoastră și colegilor dumneavoastră pentru sprijin, apreciind disponibilitatea de a fi alături de proiectele noastre, cu profesionalism!

În speranţa unei colaborări viitoare vă dorim mult succes în tot ceea ce faceţi!

Acestea fiind spuse, aștept părerile voastre!

19 Post Views
0 Comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *