Societatea Culturala NexT organizeaza in cadrul CinEd Romania doua sesiuni intensive de fomare in Bucuresti si Brasov
2017-05-16 12:44:53

In perioada 21 ianuarie – 27 februarie Societatea Culturala NexT a organizat, in cadrul programului de educatie cinematografica CinEd, 7 sesiuni de formare pentru profesorii de gimnaziu si liceu si bibliotecarii publici din 6 orase – Bucuresti, Ramnicu Valcea, Iasi, Targoviste, Alexandria si Brasov. Aproape 300 de facilitatori educationali au participat la formarile coordonate de criticii de film Andrei Gorzo si Gabriela Filippi, familiarizandu-se cu platforma online si materialele pedagogice puse la dispozitie prin intermediul programului.

In lunile martie si aprilie au fost organizate 14 proiectii pentru elevii de gimnaziu si liceu, in toate cele 6 orase in care au avut loc formarile CinEd Romania. O parte dintre aceste proiectii s-au desfasurat in cadrul saptamanilor Școala Altfel si au atras aproape 650 de elevi.

Datorita interesului mare manifestat de participanti, dar si pentru o aprofundare a elementelor de educatie cinematografica, in perioada urmatoare vor fi organizate doua formari intensive, cu durata de o zi, in Bucuresti si Brasov, pentru facilitatorii educationali care lucreaza cu elevii de gimnaziu si liceu. Participarea la aceste sesiuni este gratuita.

Prima formare intensiva are loc sambata 27 mai, la Brasov, in mansarda Casei Baiulescu (B-dul Eroilor, nr. 33), intre orele 10:30 si 17:00. Aceasta va debuta cu proiectia Pierrot le Fou (r. Jean Luc Godard, Franta, 1965), film din catalogul CinEd, si va fi urmata de o discutie aplicata, prezentarea dosarului pedagogic asociat si activitati practice. Activitatile vor fi coordonate de criticul de film Gabriela Filippi.

In data de 2 iunie, la Bucuresti, in intervalul 10:00- 16:00, va avea loc cea de-a doua sesiune intensiva de formare la cinema Elvire Popesco (Institutul Francez, Bd. Dacia, nr. 77), cind se va proiecta filmul Shelter (r. Dragomir Sholev, Bulgaria, 2010), si el parte din colectia CinEd. Proiectia va fi urmata de discutii si activitati practice pe baza vizionarii filmului, moderate de criticul de film Andrei Gorzo.

Inscrierile sunt deschise facilitatorilor educationali din toata tara, cu mentiunea ca transportul sau cazarea nu pot fi decontate. Locurile sunt limitate si se ocupa in ordinea inscrierilor. Prioritate au facilitatorii educationali care au participat la o formare anterioara CinEd si care au organizat deja o proiectie pentru elevi pe parcursul anului 2017. Cadrele didactice si bibliotecarii interesati se pot inscrie pana la data de 25 mai (Brasov) – mail inscrieri: office@kunstadt.ro, respectiv 30 mai (Bucuresti) – mail inscrieri: contact@nextproject.ro .

CinEd – European Cinema Education for Youth este un program de cooperare europeana, care a debutat anul trecut prin efortul comun al mai multor organizatii culturale din 7 state – Franta, Portugalia, Spania, Italia, Bulgaria, Republica Ceha si Romania. Incepand cu 2017, Finlanda s-a alaturat efortului comun pentru dezvoltarea educatiei cinematografice in randul tinerilor. In Romania proiectul este coordonat de Societatea Culturala NexT pentru nivelul gimnazial si liceal si de Asociatia Macondo pentru nivelul primar.

Catalogul CinEd reuneste filme de arta provenind din 7 tari europene (Franta, Portugalia, Spania, Italia, Bulgaria, Cehia si Romania) si va fi imbogatit cu filme noi in fiecare an.

Asadar, acestea fiind spuse, va invit cu mare drag la eveniment, apoi va astept cu impresiile voastre. Enjoy!

0 Comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *