Start pentru înscrierile la a doua ediție New Draft. Asociația Control N caută autori de scenarii de film din România
2023-04-15 14:15:27

New Draft caută 12 autori de scenarii de lungmetraj care să participe la a doua ediție a rezidenței online de dezvoltare de scenarii, un proiect unic în spațiul românesc care se desfășoară în trei sesiuni de lucru asistat, programate lunar, între lunile iulie și octombrie 2023.

 

New Draft este prima rezidență de dezvoltare de scenarii de lungă durată, dedicată proiectelor din România și din Republica Moldova.

 

Prin cea de-a doua ediție a rezidenței, organizatorii își propun să continue să ofere un cadru de învățare flexibil, exclusiv online, pentru dezvoltarea unor proiecte cu potențial, la început de drum. În urma procesului de lucru, susținerea pitch-ului se va desfășura online, în fața producătorilor, în București.

 

În acest demers, rezidența își dorește să ajungă atât la absolvenți de școli de profil, cât și la autori din medii conexe care au un proiect de lungmetraj în fază incipientă pe care își doresc să îl concretizeze.

Organizat de Control N și co-finanțat de Asociația Fondului Cultural Național (AFCN), New Draft oferă, timp de trei luni, training asistat pentru dezvoltarea celor 12 scenarii de lungmetraj selectate. Echipa de traineri este alcătuită din: Massimiliano Narduli (scenarist și script advisor), Ana Agopian (scenaristă și regizoare de film, consultantă de scenarii) și Crăița Nanu (selecționeră, curatoare de film și consultantă de scenarii).

Păreri?

0 Comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *