Tears For Fears a lansat albumul The Tipping Point
2022-02-27 08:23:00

Tears For Fears a lansat albumul “The Tipping Point”. Este primul material discografic din ultimii 17 ani. Acesta va fi urmat de un turneu ce va începe în luna mai. Pitchfork, Vulture, Stereogum și alte publicații au declarat ca acest proiect este unul dintre cele mai așteptate din acest an.

În octombrie 2021, trupa a lansat primul single, „The Tipping Point”, surprinzând durerea de a vedea pe cineva pe care îl iubești pierzându-și lupta de lungă durată cu boala. Al doilea lor single, „No Small Thing”, a fost o întâlnire a celor doi, găsindu-și inima și sufletul pentru a completa albumul. Videoclipul însoțitor a fost realizat folosind doar imagini care arată conflictul dintre libertățile individuale și responsabilitatea colectivă. Cel mai recent single al lor, „Break The Man”, este o piesă plină de putere, care cere un echilibru mai bun între bărbați și femei. Inspirat de versurile melodiei, videoclipul cuprinde o lume care ilustrează realitatea construită a patriarhiei – un loc al ierarhiilor nesfârșite construite pe devotamentul orb pentru lucruri instabile și nesustenabile. Din interior, lumea pare infinită, dar din exterior este o simplă jucărie în mâna Universului.
În noiembrie 2021, trupa a anunțat, de asemenea, THE TIPPING POINT WORLD TOUR, cu sprijinul Garbage în S.U.A. Începând în Cincinnati, OH, pe 20 mai 2022, fanii vor vedea trupa cântând în peste douăzeci de orașe din America de Nord, înainte de a încheia cu spectacolul din Wantagh, NY, pe 25 iunie 2022.

Tears For Fears s-a format în 1981 în Bath, Anglia și are ca și membri pe Roland Orzabal (voce, chitară, clape) și Curt Smith (voce, bas, clape). Cu 30 de milioane de albume vândute în întreaga lume, cântând în fața nenumăratelor audiențe sold-out și câștigând diverse premii, trupa reprezintă o intersecție a gustului pop, lirismului inteligent și conștient. Debutul lor din 1983, “The Hurting”, a produs imnuri precum „Mad World”, „Change” și „Pale Shelter”, ajungând să câștige discul de aur în Statele Unite. Cântecele din 1985 din Big Chair au devenit un moment decisiv pentru grup și muzică în general.

Având semnătura câștigătoare a premiului BRIT „Everybody Wants to Rule the World”, „Shout”, „Head over Heels”, „Mothers Talk” și „I Believe (A Soulful Re-Recording)”, a fost certificat cu 5 discuri de platină și a ajuns pe primul loc în Top 200 Billboard. Slant l-a numit unul dintre „Cele mai bune albume ale anilor 1980″, a fost prezentat în cartea 1001 albume pe care trebuie să le auzi înainte de a muri, iar Consequence of Sound i-a acordat un rating rar A+. “Seeds of Love” din 1989 s-a dovedit a fi ultima colaborare între Orzabal și Smith, până la „Everybody Loves A Happy Ending” din 2004, care a reaprins focul creativ dintre ei. Trupa s-a angajat într-un turneu de trei ani în America de Nord, Japonia, Coreea de Sud, Manila și America de Sud începând cu 2010. ADN-ul duo-ului rămâne încorporat în trei generații de artiști atât la nivel subtil, cât și la nivel decisiv. Influențând muzica rock, hip-hop, muzică electronică, indie și nu numai, Kanye West a interpolat „Memories Fade” în „The Coldest Winter” din „808s & Heartbreaks”, The Weeknd a infuzat „Pale Shelter” în „Secrets” de pe „Starboy”, iar Drake a folosit „Ideas as Opiates” ca fundație pentru „Lust For Life”, în timp ce Ally Brooke Hernandez, Adam Lambert și Gary Jules au înregistrat cover-uri populare ale „Mad World”. În 2021, trupa a fost onorată cu premiul pentru colecția de cântece excepționale la Premiile Ivor Novello.

Între timp, cântecele clasice ocupă un loc proeminent peste tot, de la „The Wire” și „Donnie Darko” până la „Straight Outta Compton” și „Mr. Robot”. Cu mult înainte de a deveni o piatră de temelie culturală, Tears For Fears a constat pur și simplu din doi prieteni de școală care au crescut în Bath, Somerset, Marea Britanie.

Cu „The Tipping Point” și un turneu cuprinzător, Orzabal și Smith rămân la fel de zgomotoși ca întotdeauna, în timp ce încă o generație se pregătește să cânte cu ei din nou.

Păreri?

0 Comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *