Theodore lansează în România Man and His Tools, primul single de pe viitorul album
2021-12-03 11:23:00

Artistul de origine greacă, Theodore, lansează în România piesa „Man and His Tools”, primul single de pe viitorul album The Voyage ce va apărea anul viitor. Îmbinând atât sonorități organice, din zona post-rock și alternativă, cât și influențe din zona electro/synth, Theodore este la ora actuală printre cele mai incitante exporturi muzicale venind din Grecia, cu multe turnee internaționale la activ și un show live magic și captivant alături de trupa sa.  De-a lungul anilor, Theodore a împărțit scena cu Sigur Rόs, DIIV, Αmber Run și, printre multe alte festivaluri, a cântat la Reeperbahn, Eurosonic, Musexpo LA șde două ori South by Southwest (SXSW), unde a fost ales ‘Favorite Discoveries And Memorable Moments’ de către NPR Music, bine-cunoscutul post de radio american. De altfel, este posibil să îl fi văzut deja live în România, astă-vară în cadrul festivalului Living Rock de pe Plaja Tuzla.

Viitorul album TheodoreThe Voyage, se dorește a fi un album-concept, vorbind despre călătoria în spațiul cosmic și oglindind sentimentele și gândurile oamenilor care abandonează Pământul. Piesa Man and His Tools, vorbește despre uneltele pe care omul le-a creat în evoluția sa, care au contribuit la distrugerea planetei, dar care în același timp sunt ultima sa șansă de a o părăsi. În același timp, este vorba despre nevoia de a evada dintr-un prezent distopic, lucru transmis și prin videoclipul ce însoțește piesa.

„Ideea acestui album mi-a venit cu câteva luni înainte de pandemie. Realitatea distopică pe care am experimentat-o cu toții mi-a indicat destul de clar că acest album (și procesul din spatele lui) ar trebui să fie o evadare optimistă. Am petrecut toate perioadele de carantină în studioul meu din Atena, lucrând non-stop la materialul acesta. A fost un proces foarte „static”, care a implicat unii dintre cei mai buni producători, ingineri de sunet și muzicieni greci ai momentului.” – Theodore

Despre Theodore

Fiind un melanj de compoziții electronice și clasice, muzica lui Theodore gravitează undeva între post rock ambiental și synthwave-ul abraziv specific anilor ’80. A împărțit scena cu Sigur Rόs, DIIV, Αmber Run și, printre multe alte festivaluri, a cântat la Reeperbahn 2017 & 2018, Eurosonic, Musexpo LA și SXSW 2018 & 2019, unde a fost ales ‘Favorite Discoveries And Memorable Moments’ de către NPR.

După ce a primit cele mai favorabile recenzii de la media precum BBC Radio 6 iar cel mai recent album al lui a fost lansat în cadrul ‘All Songs Considered by B. Boilen and R. Hilton’ la NPR, Theodore lucrează acum la un nou album-concept cu tematică cosmică intitulat The Voyage, care va fi lansat în 2022.

Păreri?

0 Comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *