TÓTEM, Între Revoluții și Castelul Crăiței - lansările toamnei de la August Film. Zăpadă de August - acum în cinematografe
2023-09-13 16:08:42
August Film, noua casă de distribuție românească, fondată de Matei Truța și Andrei Agudaru, anunță lansarea în această toamnă a 3 titluri noi – TOTEM (r. Lila Avilés, 13 octombrie), Între revoluții (r. Vlad Petri, 3 noiembrie) și Castelul Crăiței (r. Liviu Marghidan, 24 noiembrie).

Prima lansare a casei de distribuție, Zăpadă de August (r. Chirs Raiber), este în cinematografele din țară din 1 septembrie. Filmul, un basm austriac underground autentic este descris de critici ca fiind „de neratat, fiindcă își poartă privitorii printr-un carusel de trăiri și sentimente, fără ca ei să-i poată rezista, cum puține filme din programul cinematografelor noastre reușesc să o facă.” (Adevărul). Programul pentru săptămâna 8 – 14 septembrie este disponibil pe site, unde va fi actualizat în permanență.

Următoarea lansare marca August Film este TÓTEM – o dramă sensibilă, regizată de Lila Avilés (The Chambermaid / La Camerista – propunerea Mexicului la Oscar în 2020), a cărei premieră internațională a avut loc la Berlinale, unde a făcut parte din Competiția oficială și a obținut Premiul juriului ecumenic. Sol, în vârstă de șapte ani, își petrece ziua în casa bunicului ei, ajutând cu pregătirile pentru petrecerea surpriză organizată pentru tatăl ei. O petrecere care stă sub semnul haosului, renunțării și resemnării. Filmul a făcut parte din selecția EducaTIFF și se regăsește în Competiția oficială a Bucharest International Film Festival (BIFF). TOTEM se va lansa în cinematografe pe 13 octombrie.
Toamna continuă cu una dintre cele mai apreciate producții autohtone ale anului, semnată de regizorul Vlad Petri, docu-ficțiunea Între Revoluții. După premiera mondială de la Berlin, în secțiunea Forum, unde a obținut și premiul FIPRESCI, filmul a continuat să se facă remarcat în numeroase alte festivaluri din selecția cărora a făcut parte: ZagrebDox (Mențiunea specială a juriului în Competiția Regională) Transilvania Film Festival – TIFF (Cel mai bun film în cadrul „Zilele Filmului Românesc” și Premiul FIPRESCI), DocAviv – Israel, Sydney FF – Australia, Sarajevo IFF – Bosnia, Vilnius Documentary FF – Lituania. Două femei separate de revoluții, își unesc destinele prin scrisorile pe care și le trimit, înfruntând societățile în care trăiesc. Este un film construit exclusiv din arhive, povestea fiind susținută de firul narativ al scrisorilor ficționale scrise Lavinia Braniște, pornind de la documente reale. Filmul va fi lansat în cinema pe 3 noiembrie.
Oferta cinematografică propusă de August Film încheie anul cu drama plină de aventuri regizată de Liviu Marghidan, Castelul Crăiței, cu Adela Marghidan, Dragoș Olaru și Judith State în distribuție. Doi frați, separați de divorțul părinților, își doresc să petreacă mai mult timp împreună, astfel că decid să fugă împreună în munți și declanșează o situație de criză cu numeroase momente tensionate și cu un deznodământ intens. Castelul Crăiței este programat pentru lansarea în cinematografe pe 24 noiembrie.
„Să lansezi 4 filme în 3 luni, imediat după ce te-ai lansat ca distribuitor pe piața din România poate fi văzut ca un act imprudent. Cu siguranță ne-ar fi fost mai ușor să avem un început mai precaut pentru August Film, dar nu suntem genul acela de oameni. Suntem asumați în ceea ce privește proiectele în care credem și, împreună cu echipa noastră, mai mult decât capabilă, avem curajul de a da totul și de a muta munții din loc.”, a declarat Matei Truța, co-fondator August Film. „Am hotărât să începem în forță și să nu lăsăm filmele românești deoparte. Știm că există potențial aici și ne propunem să îl promovăm ca atare. Până atunci, însă, nu uitați că Zăpadă de August e în continuare în cinematografe și ne-am bucura tare să vă vedem în sălile de cinema. Credem că e o poveste care merită votul vostru de încredere.”, a completat Andrei Agudaru.
Mai multe detalii despre fiecare lansare și evenimentele speciale care le vor însoți vor fi anunțate în curând.

Acestea fiind spuse, vă invit cu drag, apoi vă aștept cu impresii!

0 Comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *