Un celebru artist regretă că nu s-a făcut fotbalist: "N-am avut posibilități financiare"
2021-03-12 14:51:55

De mic copil fotbalul a fost unul dintre cele mai mari pasiuni ale sale, visa să ajungă un campion al fotbalului precum Hagi și să joace pe cele mai mari stadioane cu zeci de mii de suporteri care să-i strige numele, însă viața a avut alte planuri cu el.

Mihai Priescu, unul dintre cei mai cunoscuți cântăreți de muzica populară și de petrecere din zona Olteniei, a fost îndrăgostit de fotbal, și-a dorit o cariera de succes în domeniul sportului, însă din păcate nu a reușit să-și îndeplinească visul din cauza situației financiare din acel moment.

Dacă ar putea da timpul înapoi, artistul ar fi ales sa faca cariera in fotbal, însă muzica și-a făcut loc în viața lui, un domeniu pe care îl iubește la fel de mult și unde a reușit să-și construiască o carieră de succes. De-a lungul anilor, Mihai Priescu a înregistrat multe melodii de succes, de la folclor, muzica de petrecere, pana la manele, singur sau în colaborare cu artiști celebri precum: Tinu Veresezan, Petrica Nicoara si Armin Nicoara, Claudia Puican, Cristian Rizescu si multi altii.

“Muzica și sportul au fost cele doua pasiuni ale mele. Îmi plăcea, fiind mic sa joc fotbal, iar dacă ar fi sa pot da timpul înapoi si sa am posibilități financiare, cred ca asta as face. Regret ca nu am făcut cariera și în fotbal! Ca sa renunț la muzica trebuie sa mai treacă ani buni din viață. Momentan, nu mă gândesc să renunț, mă gândesc cum sa progresez si mai mult”
, ne-a declarat Mihai Priescu.

Cum si-a inceput Mihai Priescu cariera in muzica

“Întâlnirea cu muzica a avut loc în jurul vârstei de 12 – 13 ani, când după lungi rugăminți am primit ca și cadou în perioada sărbătorilor de iarnă o orga electronica. Cadoul l-am primit din partea părinților mei, evident, iar cel care mi-a înțeles cu adevărat aceasta dorința, pasiune, a fost tatăl meu, căruia i-am mulțumit de fiecare data când am avut ocazia. Primele persoane care m-au susținut, au fost părinții mei, dar cel mai mult dintre cei doi, tata. Mi-a zis asa : “Iți iau o orga, dar sa nu uiți și de scoală! Cartea sa fie pe primul loc.” Am fost un elev destul de bun la scoală, nu cel mai bun, dar nici nu i-am făcut vreodată de râs pe părinții mei. Prima și cea mai importantă etapă este cea de început, pentru ca așa am reușit să-mi urmez visul. A urmat apoi o perioada în care cântam la un restaurant, în perioada imediat următoare absolvirii liceului… Cântam la orgă și din când în când cu vocea, iar patronul restaurantului îmi zice sa las orga și să ies în fata sa cant la microfon pentru ca am o voce plăcută și e păcat să rămân undeva acolo în spate. M-a ajutat și mi-a dat un impuls pozitiv acest sfat. Am ținut-o așa până când am terminat liceul (Liceul de Telecomunicații). Am intrat apoi la Facultatea de Științe Economice și am început sa urmez si cursurile Școlii Populare de Arte din Târgu Jiu, secția canto. Nu m-am mulțumit cu atât, iar după ce am absolvit Management în cadrul Universității Constantin Brâncuși, m-am înscris și la Universitatea Spiru Haret din București, secția Pedagogie muzicala. După ce am absolvit aceasta facultate, chiar m-am gândit o perioada sa si profesez, dar încă nu este timpul trecut”, ne-a dezvaluit Mihai Priescu.

Păreri?

0 Comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *