Vangelis lanseaza albumul "Nocturne"
2019-01-29 20:45:00

Ilustrul compozitor grec, Vangelis, parintele muzicii electronice instrumentale, a lansat, pe 25 ianuarie, noul sau album – “Nocturne”, o colectie de piese inspirate de stiinta, istorie și explorare.

“Nocturne“ include atat versiuni noi ale celor mai faimoase lucrari ale sale (“Chariots Of Fire” de pe coloana sonora cu acelasi nume, “Love Theme” de pe coloana sonora a filmului cult al lui Ridley Scott – Blade Runner, “1492: Conquest of Paradise), dar si 11 piese noi, precum “Nocturnal Promenade”, care deschide albumul si este primul single, “Through the Night Mist”, “Nostalgia dulce” si “Lonesome”.

In pregatirea lansarii noului material, incepand cu luna decembrie 2018, Vangelis le-a oferit fanilor oportunitatea de a asculta o parte din piesele incluse pe ”Nocturne”. Cei care au uploadat imagini cu faza curenta a lunii pe platforma dedicata albumului http://www.vangelisnocturne.com, integrata cu o tehnologie de recunoastere vizuala, au putut debloca piese de pe noul material.

Albumul “Nocturne”, prima inregistrare in care Vangelis isi interpreteaza la pian propriile compozitii, abordeaza teme recurente in creatiile artistului, inspirate de stiinta, istorie sau explorarea spatiului. Alaturi de “Chariots of Fire”, laureata a Premiilor Oscar, Vangelis a compus simfonia corala “Mythodea”, dedicata misiunii NASA pe Marte din 2001 si coloanele sonore ale filmelor “Antarctica, 1492: Conquest of Paradise” sau “Alexander”. Compozitiile sale au fost incluse și in documentarul Cosmos de Carl Sagan. Recent, Vangelis a colaborat cu ESA (Agenția Spațială Europeană) si NASA pentru albumul sau din 2016, inspirat de misiunea Rosetta care a lansat, pentru prima data, o sonda pe o cometa. “Nocturne” este urmatorul capitol dintr-o cariera prolifica, care a generat milioane de vanzari la nivel mondial si isi propune sa ofere ascultatorilor sansa de a se reconecta la universul inconjurator.

Tracklisting:

1. Nocturnal Promenade
2. To The Unknown Man (from Spiral)
3. Movement Nine (from Mythodea)
4. Moonlight Reflections
5. Through the Night Mist
6. Early Years
7. Love Theme (from Blade Runner)
8. Sweet Nostalgia
9. Intermezzo
10. To a Friend
11. La Petite Fille de la Mer (from Apocalypse des Animaux)
12. Longing
13. Chariots of Fire (from Chariots of Fire)
14. Unfulfilled Desire
15. Lonesome
16. 1492: Conquest of Paradise (from 1492: Conquest of Paradise)
17. Pour Melia

Asculta / Descarca albumul: https://umusic.lnk.to/NocturnePR, apoi va astept cu impresii. Enjoy!

0 Comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *