VIDEO Povestea emotionanta de viata a unui fost concurent de la Vocea Romaniei! "Saracia din Nigeria m-a facut sa inteleg cat de norocos sunt azi" - Si-a revazut familia dupa 12 ani!
2016-10-02 00:26:11

Dupa o pauza de peste un an, timp in care Anthony nu a lansat nimic si nici nu a calcat in studiouri de inregistrari, artistul a decis sa revina in industria muzicala din Romania. Fostul concurent de la Vocea Romaniei a lansat single-ul si videoclipul \”Africa\”, produs de DOMG.

Tanarul, nascut din mama olteanca si tata nigerian, nu s-a detasat de muzica, ci compune in continuare, scoate videoclipuri si lanseaza piese noi. Cea mai proaspata productie a sa este \”Africa\”, un cantec-omagiu, adus continentului unde s-a nascut si care anul acesta i-a oferit o surpriza uriasa. Dar iata povestea pe indelete.

Anthony a plecat de acasa in urma cu mai bine de 12 ani, pentru a urma o facultate in Romania. Isi dorea sa devina medic, iar in Romania nu avea aceasta posibilitate. Mama lui fiind romanca, Anthony Icuagu a putut obtine o bursa de studii la Bucuresti si asa a ajuns sa urmeze cursurile Facultatii de Medicina (n.r. tatal lui e medic ginecolog in Nigeria, iar mama asistenta). Culmea, dupa 5 ani de studii, Anthony a decis in anul terminal ca muzica este mult mai importanta pentru el, asa ca si-a retras dosarul si a renuntat la studii.

\”Nu am avut o copilarie chiar atat de frumoasa crescand in Nigeria cum oameni s-ar gandi. Desi ai mei au avut grija sa nu mi lipseasca lucrurile importante (mancare, locuinta, educatia etc.), tot a fost foarte greu sa zic ca am fost \’\’fericit\’\’ acolo. Asa ca, atunci cand am plecat din Nigeria si am ajuns in Romania, am vrut s-o iau de la capat si sa uit tot ce a fost. Am fost intrebat de multe ori de ce nu folosesc influente Africane in muzica mea. Acum ca am mai crescut un pic si mi am dat seama ca sunt cine sunt datorita trecutului meu si ca locul de unde vin face parte din mine, parca a fost o chestie naturala sa compun o piesa cu influente Africane, si nu numai africa, ci si chiar Nigerian. Tema de chitara pe piesa este facut intr-un stil specific Nigeria din anii 70-80 care se numeste \’\’High Life\’\’. Impreuna cu Marius Popescu, chitaristul talentat din trupa de muzica live din care fac parte, Enjoy Band, am reusit s-o facem sa sune \’\’ca acolo\’\’\”, isi incepe povestea Anthony.

Dar desi din punct de vedere profesional si-a gasit drumul in viata, tanarul a ramas cu un mare of pe suflet. Nu a mai reusit sa se intoarca in tara natala, pentru a-si vedea familia, fie din motive financiare, fie din cauza programului foarte incarcat. Anul acesta insa, Anthony a putut sa se ajunga acasa, dar nimic nu a fost cum se astepta el. Socul a fost mare, pentru ca nu a mai gasit casa pe care obisnuia sa o numeasca \”acasa\”, parintii lui mutandu-se intre timp. Singurul lucru care ii mai amintea de copilaria lui in noua locuinta a fost o fata de clovn, taiata dintr-un balon (cand era mic, avea un balon pe care era desenat un clovn, pe care l-a iubit foarte mult. Atunci cand balonul s-a spart, parintii lui au decupat clovnul si l-au pastrat. Acum, Anthony l-a luat cu el la Bucuresti).

Pe langa asta, solistul a fost foarte afectat de tot ceea ce a gasit in Nigeria: foarte multa saracie si mizerie. \”A fost destul de ciudat sa merg acasa. In primul rand, nu pot spune ca am fost acasa pentru ca nu m-am regasit deloc acolo. De cand am plecat eu, parintii mei si-au facut alta casa, asa ca nu mai am nici o amintire acolo. Singurul lucru pe care l-am gasit din copilaria mea si pe care l-am si luat cu mine este un balon ce avea imprimat pe el o fata de clovn. Ma rog, balonul s-a spart si ai mei au taiat clovnul si l-au pastrat. In plus, saracia din Nigeria m-a facut sa inteleg de unde am plecat si cat de norocos sunt ca astazi am tot ceea ce am. Chiar daca m-a durut foarte tare ce am gasit in Nigeria, locurile acelea vor ramane pentru totdeauna in sufletul meu, iar Africa va avea mereu un loc aparte in inima mea. Dupa atatia ani, am fost tare curios sa vad ce s-a ales de casa in care am copilarit, asa ca am mers sa o revad. Cand am ajuns in fata blocului am avut un sentiment ciudat, mi s-a parut totul atat de mic si de trist. Atunci cand eram copil, locurile alea pareau altfel, poate si pentru ca nu stiam prea multe si nu vazusem mai nimic\”, ne-a povestit Anthony Icuagu.

Peste o luna, artistul va lansa un nou single, de data aceasta in romana, ce se va bucura si de un videoclip inedit in care va aparea si o cunoscuta artista de la noi.

Asadar, va invit cu drag sa (re)urmarim impreuna videoclipul piesei “Africa”, apoi va astept cu impresii. Enjoy!

0 Comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *