Vineri, 2 iunie 2017, ora 17:30 Concert TRAFIC STRINGS la Universitatea Crestina Dimitrie Cantemir din Bucuresti
2017-05-29 10:59:27

Programul muzical va cuprinde si lucrari inspirate din creatia lui Dimitrie Cantemir .

Sub-Forum pe tema “Adaptability & Breakthrough: University’s Reform and Innovation in the New Ecology of Higher Education” (“Adaptabilitate si progres: reforma universitara si inovatie in cadrul Noii Ecologii din invatamantul superior”).

Evenimentul este organizat de catre Universitatea Crestina “Dimitrie Cantemir” din Bucuresti, la initiativa Presedintelui Senatului Universitatii, d-na Prof. univ. dr. Corina Adriana Dumitrescu si se va desfasura sub egida WWUPF (World Women University Presidents Forum – Forumul International al Femeilor Presedinti de Universitati). Evenimentul va avea loc in perioada 1-5 iunie a.c, la sediul UC”DC”, din Splaiul Unirii, nr. 176, sector 4.

WWUPF a fost lansat de Communication University of China (Universitatea de Comunicare din China) si si-a inceput activitatea in august, 2001. Scopul WWUPF este de a consolida rolul femeilor presedinti de universitati din intreaga lume si de a crea o platforma in scopul colaborarii si comunicarii, al schimbului de opinii si de experienta academica, pentru dezvoltarea invatamantului superior si promovarea femeilor lideri. In cei 16 ani de activitate, WWUPF a organizat 7 Forum-uri (in China si Taiwan) si mai multe Sub-Forum-uri in diverse tari din cele 5 continente. La aceste intalniri a participat un numar foarte mare de femei presedinti si rectori din universitati de prestigiu. Organizatia se bucura de o atentie deosebita din partea UNESCO.

Progresul rapid inregistrat in economia bazata pe cunoastere, schimbarile vizibile din cadrul societatii la nivel mondial, cu accent din ce in ce mai puternic pe cresterea rolului femeii in toate domeniile de activitate, au ridicat cerintele si misiunea universitatilor la un nivel superior al procesului de inovare si de permanenta transformare.

In lumina unor noi concepte in sfera de activitate academica, Sub-Forum-ul de la Bucuresti, prin conferinta la care vor participa peste 50 de personalitati – femei presedinti si rectori de universitati din China, Coreea, Finlanda, Georgia, Israel, Romania, Serbia, Spania, Turcia, SUA- se va axa pe trei sub-teme si anume:

– Provocarile si oportunitatile universitatii in cadrul conceptului Noua Ecologie;

– Inovatii in sistemul de invatamant si in modul de predare universitara in era “Internet”+;

– Rolul si misiunea universitatii si al femeilor rectori in Noua Ecologie.

Participarea publicului la concert se face doar pe baza invitatiei trimisa de Universitate.

Asadar, acestea fiind spuse, va invit cu mare drag la concert, apoi va astept cu impresiile voastre. Enjoy!

0 Comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *