Winael Baldus pregătește lansarea primei melodii - Cherry
2023-10-03 21:05:29

Finalistul de la Vocea României 2022, Winael Baldus, originar din Caraibe, a ales să părăsească țara natală și să se mute la Sibiu. În urma unei vacanțe de Crăciun petrecută în România, Winael s-a îndrăgostit iremediabil de țara noastră și a decis să se mute aici.

Winael este unul dintre concurenții de la Vocea României, care i-a cucerit sezonul trecut pe jurați, iar în urma prestației lui din blind-uri, a fost aplaudat în picioare de către toți cei cinci jurați. De-a lungul competiției, Winael a abordat diferite stiluri muzicale, demonstrând versatilitatea lui vocala, culminând cu piesa „De-ai fi tu salcie la mal”, interpretată impecabil având în vedere faptul că Winael nu stăpânește bine limba română.

În urma emisiunii concurs Vocea României, Winael a semnat cu casa de discuri Universal Music România și pregătește lansarea albumului de debut. Prima piesă, „Cherry”, urmează să fie publicată pe data de 13 Octombrie.

Winael este un cântăreț, autor, compozitor și a început să cânte de la vârsta de 8 ani, intrând la școala de muzică La Clé des Arts Henry Salvador. Ulterior, a studiat canto liric și a participat la numeroase concursuri naționale și internaționale de canto (în Caraibe, în Franța continentală, în Regatul Unit, în Guyana), iar apoi ajungând în fața juriului The Voice Franța sezonul 7, unde a avut ocazia să reprezinte Guadelupa.

În pandemie s-a mutat la Sibiu, unde colaborează ocazional cu grupul muzical Mojito Band ca invitat special. Absolvent cu o licență în limbi străine, vorbește fluent 4 limbi (engleză, română, spaniolă, portugheză), în timp ce studiază mandarină și italiană. Interesat și de expresia corporală, Winael a învățat salsa, bachata și merengue la o vârstă fragedă. Mai recent și-a extins cunoștințele prin adăugarea unor noțiuni de break dance.

Acestea fiind spuse, aștept părerile voastre!

0 Comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *