Proiecții speciale ale filmului HORIA - de azi, în cinematografele din marile orașe. Echipa filmului dă întâlnire publicului
2024-04-04 19:04:24

Horia, filmul de debut în lungmetraj al regizoarei Ana-Maria Comănescu, poate fi văzut de astăzi în mai multe cinematografe din țară. Echipa filmului pornește într-un turneu național de promovare, cu proiecții speciale urmate de Q&A. Actorii Vladimir Țeca și Angelina Pavel, alături de regizoarea Ana-Maria Comănescu, dau întâlnire publicului în următoarele orașe:

  • Cluj-Napoca, la Cinema Victoria, pe 4 aprilie, de la ora 19:30
  • Oradea, la Cinema Palace, pe 5 aprilie, de la ora 18:30
  • Timișoara, la Cinema Victoria, pe 6 aprilie, de la ora 20:00
  • Sibiu, la CineGold, pe 7 aprilie, de la ora 18:45
  • Brașov, la Cinema One, pe 12 aprilie, de la 19:30
  • Constanța, Cinema Jean Constantin, pe 14 aprilie, de la ora 17:00

În București, filmul poate fi văzut la Cinema Muzeul Țăranului Român, pe 10 aprilie, de la ora 20:30, în prezența prezența producătoarei Carla Fotea, regizoarei Ana-Maria Comănescu, actorilor Vladimir Țeca și Angelina Pavel, Tudor Popescu (monteur) și Alin Zăbrăuțeanu (sound designer).

Toate detaliile despre bilete și proiecțiile speciale din țară sunt disponibile pe https://augustfilm.ro/horia/

Cred că majoritatea trăim sentimentul de îngrădire sub o formă sau alta. Pe principiul ‘arta ca terapie’, Horia este pentru noi o surpriză plăcută, un road movie românesc asumat, care explorează însăși ideea libertății și evocă o nostalgie plăcută pentru sentimentul aventurii, pentru emoția pe care ți-o trezește spațiul deschis. Și deși ai putea spune că e un film pentru adolescenți, nostalgia de care vorbesc atinge mult mai puternic Milenialii și Generația Z. Suntem siguri că publicul va ieși din sala de cinema cu zâmbetul pe buze și cu dor de ducă!”  a declarat Matei Truța, co-fondator August Film.

August Film și microFILM au pregătit un concurs pentru cinefili. Motoreta Mobra din film, supranumită și ,,bestia roșie“, poate fi câștigată de către unul dintre spectatorii care vor vedea  filmul Horia în cinematografe. Regulamentul complet este disponibil pe site-ul https://augustfilm.ro/regulament-mobra-lui-horia/. Alegerea câștigătorilor se va face prin tragere la sorți dintre cei care au respect toți pașii de concurs.

Horia, un road movie și coming of age deopotrivă, se va lansa în cinematografele din toată țara pe 10 aprilie. Filmul spune povestea maturizării lui Horia, un adolescent de aproape 18 ani dintr-un sat românesc, care este îndrăgostit de o fată care locuiește în cealaltă parte a țării. După o ceartă cu tatăl lui, Horia face un gest impulsiv și pleacă de acasă pe vechea motoretă Mobra a tatălui său. Drumul îi este îngreunat de Stela, o puștoaică isteață, iar cei doi sunt forțați de împrejurări să călătorească împreună și să depășească o serie de obstacole.

Horia a avut Avanpremiera de gală pe 3 aprilie la Cinema City AFI Cotroceni din București, în prezența echipei și a publicului format din peste 400 de persoane. Premiera mondială a filmului a fost în noiembrie 2023, la Festivalul de Film Black Nights de la Tallinn, iar în România publicul l-a vizionat în avanpremieră națională la Les Films de Cannes à Bucarest, prezentat în secțiunea competitivă Avanpremierele toamnei, unde a câștigat Premiul Publicului.

Acestea fiind spuse, vă invit cu drag, apoi vă aștept cu impresii!

0 Comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *