Documentarul Nourathar deschide a 3-a editie Arkadia ShortFest
2016-07-29 21:49:59

Deschiderea celei de-a 3-a editii Arkadia ShortFest va fi un tribut adus artelor vizuale, festivalul debutand vineri 2 septembrie, de la ora 19:00, cu un vernisaj dedicat revitalizarii si reintegrarii spatiilor abandonate prin arta. Acesta va fi urmat, la ora 20:00, de proiectia documentarului Nourathar, care va purta publicul intr-o calatorie vizuala prin estetica societatii de azi.

Productia elvetiana este regizata de Milla Quixote si Jérôme Monnot si exploreaza relatia dintre arta si tehnologie, vazuta prin ochii a sase artisti contemporani. Acestia, dedicati unor domenii precum arhitectura, design-ul si vjing-ul, folosesc noi tehnologii pentru a-si realiza operele de arta, reinventand astfel nu numai uneltele folosite ci si operele in sine.

Documentarul, prezentat si in cadrul celei de a 20-a editii a Festivalului International de la Nyon, Visions du Réel, este o investigatie poetica a trendurilor tehnologice din cadrul artelor vizuale, una care pune in lumina modul in care acestea devin o extensie a vietii noastre reale. Nourathar le sugereaza consumatorilor de arta sa faca un pas inapoi pentru a privi sursa dorintei umane pentru progres si cum aceasta transforma foarte rapid cultura audio-vizuala.

Evolutia rapida din domeniul artelor vizuale are impact direct in felul in care traim si gandim, documentarul subliniind faptul ca ne apropiem in mod constant de viziunea futurista a lumii descrisa in vechile romane si filme SF.

Editia a 3-a a Festivalului International de Filme de Scurt Metraj Arkadia ShortFest va avea loc intre 2 si 4 septembrie 2016, in orasul Baicoi (judetul Prahova), in deja binecunoscutul spatiu neconventional al Uzinelor Camexip. Cineastii din 13 tari, de pe 3 continente (Europa, Asia si Africa), si-au inscris scurt-metrajele pentru cele doua sectiuni propuse de festivalul prahovean. Selectia lor va fi anuntata in curand.

Ce parere aveti?

0 Comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *